פאי קרמל ומרנג
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית הפאי:
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום כהה
3 כפות קורנפלור
3 חלמונים
2 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל
1 כפית חמאה או מרגרינה
1/4 כפית מלח
לציפוי:
3 חלבונים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס סוכר
דרך הכנה
- מכינים את הבצק לתחתית – מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים את החלמון עם המים ומוסיפים, מפעילים קצרות רק עד שמתקבל בצק ראשוני, מוציאים למשטח מקומח ולשים קלות, אוספים לכדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים לשעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מרדדים את הבצק לעלה הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי בגודל 24 עם תחתית מתפרקת, מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית והדפנות, משאירים את יתרת הבצק מעבר לדפנות כלפי חוץ.
- מנקבים את התחתית במזלג ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין משוננת את עודפי הבצק השוליים מהתבנית עד לגובה הדפנות, מחזירים לאפיה עד להזהבה, מוציאים התנור.
- להכנת המלית – מערבבים בסיר בינוני את הסוכר, הקורנפלור, החלמונים, תמצית הוניל והמלח.
מוסיפים את החלב ומערבבים היטב, מחממים על להבה נמוכה מאד ובבחישה מתמדת להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל בבחישה עד לפני רתיחה וכאשר מופיעות בועות מסירים מיד מהאש, מערבבים היטב ומניחים לצינון. - יוצקים את התערובת לתחתית האפויה ומניחים לצינון נוסף של שעה.
- להכנת הציפוי – מקציפים את החלבונים עם המלח, כשנוצר קצף ראשוני מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה, כף בכל פעם ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה.
- מורחים את הקצף על המלית לכיסוי מלא, מכניסים לתנור שחומם מראש במצב גריל, אופים מספר דקות רק עד להשחמה קלה של המרנג ומוציאים ומצננים.
- שומרים במקרר, מגישים בטמפרטורת החדר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- מאלבי [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים [tommf] - קריספיים בחוץ ורכים בפנים - תענוג
- נקניקיות מצופות [אבי מ.] - נקניקיות על מקל מצופות בבצק תירס.
- בלינצ'ס מתוק [אורן בר] - במילוי קצפת ברוטב שוקולד
- עוגת שוקולד שמנת חמוצה [אבי מ.] - השמנת החמוצה מעניקה לעוגה רכות וטעם נפלא.
- סלט תפוחי עץ וכרוב [אבי מ.] -
- לחם גרוזיני Shotis [אבי מ.] -