עוגת גבינה פסיפלורה
עוגה קרה
* תמונה להמחשה

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
שעונית - פרי טרי הידוע כמכיל רמות גבוהות של ויטמין A, אשלגן, וסיבים תזונתיים. הסוג הצהוב משמש להכנת מיצים, ואילו הסגול נמכר טרי בשווקים. המיץ הוא מקור טוב לחומצה אסקורבית (ויטמין C).
לתחתית:
- 1/2 1 כוסות פירורי ביסקוויט
- 3 כפות אבקת סוכר
- 100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
- 3/4 כוס מחית פסיפלורה
- 14 גר' ג'לטין
- 3/4 כוס סוכר
- 500 גר' גבינת סימפוניה 5%
- 250 מיל' שמנת מתוקה
- 1 כוס מחית פסיפלורה
- 1/2 כוס מים
- 2 כפיות אבקת ג'לטין
דרך הכנה
- מכינים תבנית 24 עם תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית, מניחים נייר אפיה בתחתית.
- מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה המוממסת ומערבבים לקבלת פירורים, משטחים בתבנית ומהדקים מעט בעזרת גב כף.
- מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
- מסננים את מחית הפסיפלורה לסיר קטן, מפזרים מעל את אבקת הג'לטין ומניחים לספיגת הנוזלים ותפיחת הג'לטין, מוסיפים את הסוכר ומעבירים לכיריים, מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין הסוכר, ניתן לעשות זאת גם במיקרוגל.
- מסירים מהאש ומצננים.
- מקציפים את השמנת לקצפת לא קשה ומניחים בצד.
- בקערה מערבבים את הגבינה לריכוך, נוטלים 2 כפות גבינה ומוסיפים לסיר הפסיפלורה ומערבבים היטב.
- מעבירים את תכולת הסיר לקערת הגבינה ובוחשים היטב.
- מקפלים את הקצפת לתערובת, יוצקים על תחתית הפירורים ומחליקים, מכניסים למקרר לשלוש שעות.
- מסננים את מחית הפסיפלורה לציפוי לסיר קטן, מוסיפים מעט מהגרעינים המסוננים לתערובת לקישוט, מוסיפים את המים ומערבבים, מפזרים מעל את הג'לטין ומניחים ל-5 דקות.
- מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין, מסירים מהאש ומצננים 10 דקות.
- מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הציפוי מעל, מחזירים למקרר להמשך קרור לעוד 6 שעות לפחות.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תפוחי אדמה וכרישה [אבי מ.] -
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- פנקייק לפסח [אבי מ.] - פנקייק לפסח מתוק או מלוח.
- סלט גזר [אבי מ.] - סלט גזר מזין וקל הכנה.
- גלידת יוגורט [אבי מ.] -
- מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- סלט כרובית [אבי מ.] -