Pesto
תפריט
ו', 29 מרץ 2024, 08:18
110498 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה פסיפלורה

עוגה קרה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12714   

* תמונה להמחשה
עוגת גבינה פסיפלורה
10 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
שעונית  - פרי טרי הידוע כמכיל רמות גבוהות של ויטמין A, אשלגן, וסיבים תזונתיים. הסוג הצהוב משמש להכנת מיצים, ואילו הסגול נמכר טרי בשווקים. המיץ הוא מקור טוב לחומצה אסקורבית (ויטמין C).
לתחתית:
  • 1/2 1 כוסות פירורי ביסקוויט
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למלית:
  • 3/4 כוס  מחית פסיפלורה
  • 14 גר' ג'לטין
  • 3/4 כוס סוכר
  • 500 גר' גבינת סימפוניה 5%
  • 250 מיל' שמנת מתוקה
לציפוי:
  • 1 כוס מחית פסיפלורה
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפיות אבקת ג'לטין
דרך הכנה
  1. מכינים תבנית 24 עם תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית, מניחים נייר אפיה בתחתית.
  2. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה המוממסת ומערבבים לקבלת פירורים, משטחים בתבנית ומהדקים מעט בעזרת גב כף.
  3. מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
  4. מסננים את מחית הפסיפלורה לסיר קטן, מפזרים מעל את אבקת הג'לטין ומניחים לספיגת הנוזלים ותפיחת הג'לטין, מוסיפים את הסוכר ומעבירים לכיריים, מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין הסוכר, ניתן לעשות זאת גם במיקרוגל.
  5. מסירים מהאש ומצננים.
  6. מקציפים את השמנת לקצפת לא קשה ומניחים בצד.
  7. בקערה מערבבים את הגבינה לריכוך, נוטלים 2 כפות גבינה ומוסיפים לסיר הפסיפלורה ומערבבים היטב.
  8. מעבירים את תכולת הסיר לקערת הגבינה ובוחשים היטב.
  9. מקפלים את הקצפת לתערובת, יוצקים על תחתית הפירורים ומחליקים, מכניסים למקרר לשלוש שעות.
  10. מסננים את מחית הפסיפלורה לציפוי לסיר קטן, מוסיפים מעט מהגרעינים המסוננים לתערובת לקישוט, מוסיפים את המים ומערבבים, מפזרים מעל את הג'לטין ומניחים ל-5 דקות.
  11. מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין, מסירים מהאש ומצננים 10 דקות.
  12. מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הציפוי מעל, מחזירים למקרר להמשך קרור לעוד 6 שעות לפחות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
9
ציון 10
תודה רבה
מתכון מצוין עוגה מאוד טעימה
8
ראובן מ. (עורך)
מסננים ומועכים (פירה).
7
אך מכינים מחית? האם את הפרי מסננים ואז מועכים, זו הכוונה?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, איכות השמנת נפגמת והיא לא תהיה ראויה להקצפה, אפשר להקפיא שמנת מתוקה רק לצורכי בישול.
5
היי אבי האם ניתן לשמור שמנת מתוקה במקפיא עד למועד השימוש? ואם כן כמה זמן היא נשמרת במצב כזה. והאם זה לא פוגע באיכות ההקצפה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במרכולים ובחנויות מתמחות.
3
איפה ניתן לקנות מחית פסיפלורה?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בעיקרון אפשר אבל כדאי להשתמש במתכון שהותאם לפרי מסוים כי יתכן וזה מצריך שינוי בכמות הג'לטין או המתיקות.
1
אבי שלום רב!
האם ניתן להחליף את הפסיפלורה בפרי אחר למשל אוכמניות או תותים?
עוגת גבינה פסיפלורה By , 2006-10-12T00:35:31+02:00 עוגת גבינה פסיפלורה עוגה קרה Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 10 Tags: none Ingredients: - שעונית  - פרי טרי הידוע כמכיל רמות גבוהות של ויטמין A, אשלגן, וסיבים תזונתיים. הסוג הצהוב משמש להכנת מיצים, ואילו הסגול נמכר טרי בשווקים. המיץ הוא מקור טוב לחומצה אסקורבית ... Instructions: מכינים תבנית 24 עם תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית, מניחים נייר אפיה בתחתית. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה המוממסת ומערבבים לקבלת פירורים, ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר