עוגת גבינה פסיפלורה
עוגה קרה
* תמונה להמחשה
10 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
שעונית - פרי טרי הידוע כמכיל רמות גבוהות של ויטמין A, אשלגן, וסיבים תזונתיים. הסוג הצהוב משמש להכנת מיצים, ואילו הסגול נמכר טרי בשווקים. המיץ הוא מקור טוב לחומצה אסקורבית (ויטמין C).
לתחתית:
- 1/2 1 כוסות פירורי ביסקוויט
- 3 כפות אבקת סוכר
- 100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
- 3/4 כוס מחית פסיפלורה
- 14 גר' ג'לטין
- 3/4 כוס סוכר
- 500 גר' גבינת סימפוניה 5%
- 250 מיל' שמנת מתוקה
- 1 כוס מחית פסיפלורה
- 1/2 כוס מים
- 2 כפיות אבקת ג'לטין
דרך הכנה
- מכינים תבנית 24 עם תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית, מניחים נייר אפיה בתחתית.
- מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה המוממסת ומערבבים לקבלת פירורים, משטחים בתבנית ומהדקים מעט בעזרת גב כף.
- מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
- מסננים את מחית הפסיפלורה לסיר קטן, מפזרים מעל את אבקת הג'לטין ומניחים לספיגת הנוזלים ותפיחת הג'לטין, מוסיפים את הסוכר ומעבירים לכיריים, מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין הסוכר, ניתן לעשות זאת גם במיקרוגל.
- מסירים מהאש ומצננים.
- מקציפים את השמנת לקצפת לא קשה ומניחים בצד.
- בקערה מערבבים את הגבינה לריכוך, נוטלים 2 כפות גבינה ומוסיפים לסיר הפסיפלורה ומערבבים היטב.
- מעבירים את תכולת הסיר לקערת הגבינה ובוחשים היטב.
- מקפלים את הקצפת לתערובת, יוצקים על תחתית הפירורים ומחליקים, מכניסים למקרר לשלוש שעות.
- מסננים את מחית הפסיפלורה לציפוי לסיר קטן, מוסיפים מעט מהגרעינים המסוננים לתערובת לקישוט, מוסיפים את המים ומערבבים, מפזרים מעל את הג'לטין ומניחים ל-5 דקות.
- מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין, מסירים מהאש ומצננים 10 דקות.
- מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הציפוי מעל, מחזירים למקרר להמשך קרור לעוד 6 שעות לפחות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- עוגת סברינה [anat38] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -