קובה במיה
מרק במיה וקובה

4 מנות
בישול

קושי: מתקדם
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
לבצק לקובה:
3 כוסות סולת
מעט מלח
1/2 כוס ג'רישה שהושרו כ-1/2 שעה ונסחטו היטב היטב
20 גר' מרגרינה בטמפרטורת החדר
1/2 1 כוסות מים
החומרים למילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה (בערך חצי כוס)
1/2 כפית פפריקה חריפה - לאוהבי החריף
שמן
חומרים למרק:
1/2 כוס שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שקית (400 גרם) במיה מוקפאת
5-6 שיני שום כתושות (=הרבה שום)
2 עגבניות חתוכות לקוביות
3 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1 כף מרק דגש
דרך הכנה
- אופן ההכנה של הבצק:
לשים את כל החומרים בקערה ולהוסיף לאט לאט את המים עד שנוצר בצק רך - להשאיר במקרר או בצד למנוחה כשעה.
השיטה שלי: להציף במים את הסולת, לסחוט היטב היטב, להוסיף את הג'רישה והמלח והמרגרינה וללוש מעט מאוד לבצק רך. - אופן ההכנה של המילוי:
לטגן את הבשר, עד שכל הנוזלים יתאדו. להוסיף את הבצל לאדות את הבצל יחד עם הבשר עד שהבצל שקוף, להוסיף את הפטרוזיליה למשך עוד 5 דקות. להעביר למסננת לסינון כל הנוזלים והשמן. לצנן היטב היטב. - אופן המילוי של הקובה:
לקרוץ כ-12 כדורים מבצק הסולת להניח על משטח רטוב. לכסות את הבצק שנשאר עם ניילון. לעבוד ליד קערת מים, לטבול את היד במים ולקחת כדור ביד שמאל, וביד ימין לכדרר את הכדור למעין כד, כמה שאפשר דק. להכניס את המילוי עם כפית, עדיף בצורת פריזיאן, לסגור את כדור הקובה ולצורת כדור פינג-פונג, להניח על משטח מקומח עם סולת. אם מעוניינים להקפיא, להעביר את המגש לתא ההקפאה ורק לאחר הקפאה של כשעתיים להעביר למיכל לשמירה. לשים ניירות אפיה בין כל שכבה ושכבה. - הכנת המרק:
מחממים את השמן בסיר גדול. מאדים את הבצל לשקוף, מוסיפים את הבמיה ומטגנים (אם הבמיה קפואה אפשר להוסיפה עם המים) מוסיפים את השום מטגנים קלות ומוסיפים את רסק העגבניות, מטגנים עד לקבלת צבע עמוק. מוסיפים את העגבניות. ומאדים במשך 5 דקות , עד לריכוך. מוסיפים את המים, המלח, הסוכר והלימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחמש-עשר דקות, מוסיפים את הקובה כדי שהבמיה לא תתרכך מדי. ממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות עד שהקובה מוכנה.
מקור המתכון: פינגווינית
הערות
- יש גרסה שבה מוסיפים גם כמה עלי נענע קצוצים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- קציצות בשר בטחינה [אבי מ.] -
- סלט תפוחי עץ וכרוב [אבי מ.] -
- מעטפות גבינה או ספירלות קקאו [אבי מ.] - מעטפות בצק שמרים במלית גבינה או ספירלות (שבלולים) קקאו.
- עוגות שוקולד חמות אישיות [אבי מ.] - עוגות שוקולד אישיות במרקם רך.
- סלט גזר פיקנטי [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר
- עוגיות מזל סיניות [אבי מ.] -
- עוגת קקאו כהה קלת הכנה [אבי מ.] -