עוגת שוקולד חמה אישית
עוגת שוקולד חמה עם מרכז שוקולד נוזלי, נקראת גם עוגת לבה.

6 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[8 מדרגים]
מרכיבים
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
120 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
1/3 כוס קמח מנופה
1/8 כפית מלח
1/8 כפית קרם טרטר
1/4 כוס סוכר
לקרם שוקולד- גנאש:
60 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' שמנת מתוקה
15 גר' חמאה
דרך הכנה
- מכינים את קרם השוקולד, מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקןלד בקערה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים את החמאה, מערבבים שוב ומאחסנים במקרר, מערבבים בכל כמה דקות עד להתקשות הקרם, מנטפים כמויות של 1/6 הכמות על רדיד אלומיניות ומאחסנים במקפיא.
- מוציאים מהמקפיא ומגלגלים במהירות ל-6 כדורים ומאחסנים שנית במקפיא עד לשימוש.
- להכנת העוגות, מחממים את התנור לחום בינוני,משמנים היטב 6 תבניות אישיות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את תמצית הוניל והחלמונים ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש, מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד.
- יוצקים את התערובת לתבניות עד 2/3 הגובה, מניחים על התערובת כדור קרם ודוחפים/משקיעים את הכדור מעט לתוך התערובת.
- אופים כ-15 דקות ומוציאים, לא לאפות יתר על המידה!.
- להפוך על רשת לאחר הצינון.
הערות
- ניתן להכנה מראש ולחימום קצר במיקרוגל.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- לביבות בטטות [אבי מ.] -