Pesto
תפריט
ב', 04 נוב 2024, 13:05
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד חמה אישית

עוגת שוקולד חמה עם מרכז שוקולד נוזלי, נקראת גם עוגת לבה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 26291   

עוגת שוקולד חמה אישית
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[8 מדרגים]
 
מרכיבים

200 גר' שוקולד מריר קצוץ
120 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
1/3 כוס קמח מנופה
1/8 כפית מלח
1/8 כפית קרם טרטר
1/4 כוס סוכר

לקרם שוקולד- גנאש:

60 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' שמנת מתוקה
15 גר' חמאה

דרך הכנה
  1. מכינים את קרם השוקולד, מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקןלד בקערה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים את החמאה, מערבבים שוב ומאחסנים במקרר, מערבבים בכל כמה דקות עד להתקשות הקרם, מנטפים כמויות של 1/6 הכמות על רדיד אלומיניות ומאחסנים במקפיא.
  2. מוציאים מהמקפיא ומגלגלים במהירות ל-6 כדורים ומאחסנים שנית במקפיא עד לשימוש.
  3. להכנת העוגות, מחממים את התנור לחום בינוני,משמנים היטב 6 תבניות אישיות.
  4. ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את תמצית הוניל והחלמונים ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  5. מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש, מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד.
  6. יוצקים את התערובת לתבניות עד 2/3 הגובה, מניחים על התערובת כדור קרם ודוחפים/משקיעים את הכדור מעט לתוך התערובת.
  7. אופים כ-15 דקות ומוציאים, לא לאפות יתר על המידה!.
  8. להפוך על רשת לאחר הצינון.
הערות
  • ניתן להכנה מראש ולחימום קצר במיקרוגל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
31
נראה טוב!!
יש אפשרות להקפיא את העוגה ואח"כ להפשיר אותה??
30
ציון 10
מעולה, מעולה!!! אבי תודה רבה, אין על המתכונים שלך.
29
ראובן מ. (עורך)
עוד שוקולד?! לא מספיק מה שיש בפנים?! רטבי שוקולד לא חסרים על המדף או באתר.
28
המתכון נראה מצויין ואני רצה להכינו..
רק שאלה יש איזה קרם שוקולד לשפוך מעל?
27
ציון 10
שלום! אני באמצע להכין את העוגה הזאת אבל לא מבינה איך לעשות עיגולים מהשוקולד שבמקפיא??? זה נדבק לי לידיים....מה לעשות?
26
יצא מדהייים!!!! תודה!!! :) אפשר לשלב גם קוביית שוקולד לבן באמצע שיהיה בכלל מעניין ומגניב.. :)
25
ציון 10
ניסיתי ויצא מצויין... אומנם הם קצת צנחו אחרי שהם יצאו מהתנור אבל הטעם היה מדהים!! וכל עניין הכדורי שוקולד...»»
24
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ממש לא מכיוון שלא ניתן יהיה לפרוס עוגה כזאת.
23
אני באמת רוצה לדעת אם אפשר להכין את זה בתור עוגה אחת... :-)
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר בשינוי יחס החומרים לכדורי שוקולד אבל הטעם לא יהיה אפילו קרוב כי שוקולד לבן אינו שוקולד כלל.
20
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עד להתקשות הכדורים, כשעה בערך.
19
כמה זמן לפני הכנת העוגה אפשר להקפיא את הכדורים?
18
אפשר להכין את זה בתור עוגה אחת גדולה?
17
ציון 10
רציתי רק לתקן, לפרגן לך ולהגיד שאפילו שחשבתי שיצא לי רק נחמד - כל הטועמים אמרו שיצא מדהים. אמנם לא הייתה...»»
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפית יותר מדי, זה יכול להיות בגלל הבדלים בין תנורים, בפעם הבאה לאפות 12 דקות.
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, ניתן להחליף חמאה במרגרינה, גם בגנאש.

ניתן להחליף את השמנת המתוקה בשמנת ריצ'.
13
heyy my name is tami and i would really like to do this chocolade cake but the probleem is that i would...»»
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קרם טרטר היא אבקה לבנה חומצית שמסייעת בהקצפת חלבונים, ניתו להחליף ב-1/2 כפית מיץ לימון.
11
מה זה קרם טרטר?.
10
ציון 10
הכנתי. יצא מצוין! תודה רבה :)
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, עד 24 שעות.
7
ציון 10
הכנתי את העוגה הזאת.יצא פשוט משגע.כל כך טעים. כל אוהבי שוקולד חייבים לנסות להכין אותה!!!טיפ קטן: להכין...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
חום בינוני 175°-180°.
5
מהו חום בינוני? לאיזה טמפ' לחמם את התנור?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כך בדיוק זה צריך להיות, המרכז נוזלי.
3
ניסיתי להכין את העוגות אך מה שנוצר הוא מעין בור במרכזה של כל עוגה קטנה מלא בנוזל. לא ניסית להוציא את...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עוגת שוקולד חמה אישית By , 2005-03-28T21:17:41+02:00 עוגת שוקולד חמה אישית עוגת שוקולד חמה עם מרכז שוקולד נוזלי, נקראת גם עוגת לבה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 200 גר' שוקולד מריר קצוץ120 גר' חמאה1 כפית תמצית וניל3 ביצים מופרדות1/3 כוס קמח מנופה1/8 כפית מלח1/8 כפית קרם טרטר1/4 כוס סוכרלקרם שוקולד- גנאש:... Instructions: מכינים את קרם השוקולד, מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקןלד בקערה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים את החמאה, מערבבים שוב ומאחסנים במקרר, מערבבים בכל כמה דקות עד להתקשות הקרם, מנטפים כמו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר