עוגת שוקולד חמה אישית
עוגת שוקולד חמה עם מרכז שוקולד נוזלי, נקראת גם עוגת לבה.
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[8 מדרגים]
מרכיבים
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
120 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
1/3 כוס קמח מנופה
1/8 כפית מלח
1/8 כפית קרם טרטר
1/4 כוס סוכר
לקרם שוקולד- גנאש:
60 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' שמנת מתוקה
15 גר' חמאה
דרך הכנה
- מכינים את קרם השוקולד, מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקןלד בקערה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים את החמאה, מערבבים שוב ומאחסנים במקרר, מערבבים בכל כמה דקות עד להתקשות הקרם, מנטפים כמויות של 1/6 הכמות על רדיד אלומיניות ומאחסנים במקפיא.
- מוציאים מהמקפיא ומגלגלים במהירות ל-6 כדורים ומאחסנים שנית במקפיא עד לשימוש.
- להכנת העוגות, מחממים את התנור לחום בינוני,משמנים היטב 6 תבניות אישיות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את תמצית הוניל והחלמונים ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש, מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד.
- יוצקים את התערובת לתבניות עד 2/3 הגובה, מניחים על התערובת כדור קרם ודוחפים/משקיעים את הכדור מעט לתוך התערובת.
- אופים כ-15 דקות ומוציאים, לא לאפות יתר על המידה!.
- להפוך על רשת לאחר הצינון.
הערות
- ניתן להכנה מראש ולחימום קצר במיקרוגל.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות ברוטב סויה [tommf] - ארוחה שלמה בקדירה אחת
- אצבעות לחם שום [moranara] - כמו בסבארו
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- ירקות ממולאים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קרה עם שמנת [אבי מ.] -
- כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק [אבי מ.] -
- רוטב בשמל לפסח [אבי מ.] -