לחמניות מתוקות
לחמניות מתקתקות

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 כוס חלב או מים
50 גר' חמאה או מחמאה
1/2 כוס מים חמימים
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות סוכר
1 ביצה
1 כפית מלח
70 גר' חמאה או מחמאה מומסת
50 גר' חמאה או מחמאה
1/2 כוס מים חמימים
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות סוכר
1 ביצה
1 כפית מלח
70 גר' חמאה או מחמאה מומסת
דרך הכנה
- מחממים את החלב ויוצקים על החמאה, מערבבים עד להמסה ומניחים לצינון לחום פושר.
- ממיסים את כפית הסוכר במים בכוס, מוסיפים את השמרים ומערבבים, מניחים צלוחית מעל ומניחים לתסיסה למספר דקות.
- מניחים את הקמח בקערת מערבל ומוסיפים את הסוכר והמלח, מפעילים למספר שניות לערבוב עם קרס הלישה, יוצרים גומה.
- יוצקים לגומה את השמרים, החלב הפושר והביצה ומתחילים לערבב עם קרס הלישה 3 דקות, אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב או מים, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח, הבצק חייב להיות רך.
- מוציאים ומניחים בקערה משומנת, מכסים ומניחים לתפיחה לנפח כפול.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 1.5 ס"מ, מורחים את הבצק בחמאה או מחמאה מומסת ומגלגלים לרולדה מהודקת.
- חותכים את הרולדה ל-8 יחידות ומניחים בתבנית מאפינס שקעים עמוקים משומנים או בכלים חד פעמיים מאלומיניום משומנים, משאירים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומורחים מעט חמאה או מחמאה מומסת על הלחמניות ומצננים מספר דקות בתבנית, מוציאים לצינון מלא לפני הגשה.
הערות
- אפשר להחליף את החמאה ב-1/2 כוס שמן.
- אפשר להשתמש בחצי שקית שמרית, אין צורך להמיס במים, לערבב ישירות עם הקמח.
- אפשר להקפיא את הלחמניות המוכנות.
- אפשר ליצור לחמניות קטנות יותר וניתן להוסיף לבצק צימוקים שהושרו במים לשעה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● [קורונה] מחזקים את מערכת החיסון כנגד וירוסים [בריאות] - הטבע יוצר לנו תרופות מושלמות משלו, ודרכים להתמודדות עם וירוסים כמו הקורונה...
- ● המלצות לבישול ולאחסון של תפוחי אדמה [מידע] - ...
הנצפים ביותר
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- לחם פומפרניקל [אבי מ.] - לחם שיפון כהה
- אורז עם פול ירוק [אבי מ.] -
- כבד עוף בתפוחים [אבי מ.] -
- סלט פסטה צבעוני [אבי מ.] -
- עוגת שייש בננה ושוקולד [אבי מ.] - עוגת בננות בתוספת שוקולד בדוגמת עוגת שייש.
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.