סלט מלפפונים ובורגול
עם בורגול או קינואה

4 מנות
הכנה וקירור

קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
8
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 כוס בורגול או קינואה
3-4 מלפפונים בינוניים קצוצים
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות עירית קצוצה גס
2 כפות נענע טריה קצוצה
2 שיני שום קצוצות דק
1 לימון צהוב
4 כפות פטרוזילה קצוצה
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
3-4 מלפפונים בינוניים קצוצים
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות עירית קצוצה גס
2 כפות נענע טריה קצוצה
2 שיני שום קצוצות דק
1 לימון צהוב
4 כפות פטרוזילה קצוצה
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
דרך הכנה
- שוטפים את הבורגול במסננת תחת מים זורמים, מעבירים לקערה ומכסים במים חמים, מניחים לחצי שעה ומסננים היטב מהנוזלים, מעבירים לקערה גדולה ומצננים.
- אם משתמשים בקינואה, מבשלים את הקינואה ב-1/2 1 כוסות מים עד להתרככות, מוציאים לקערה ומצננים.
- מוסיפים לקערה את המלפפונים, הבצל, העירית, הנענע, השום והפטרוזילה ומערבבים.
- מגרדים מעט מקליפת הלימון לקערה, חוצים את הלימון, מרוקנים את הבשר הלימון לקערה קטנה, מסלקים גרעינים ומקצצים את בשר הלימון, מוסיפים את כפית הסוכר ומערבבים, מוסיפים לקערה.
- מזלפים מעל את שמן הזית, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם, מניחים לשעה לספיגת טעמים.
- שומרים מכוסה במקרר, לפני ההגשה מערבבים ומביאים לטמפרטורת החדר .
- נשמר יומיים במקרר.
הערות
- ניתן השתמש רק בחצי לימון.
- ניתן להוסיף לסלט 2 נקטרינות חתוכות לקוביות.
- אין צורך לקלף את המלפפונים אם הקליפה אינה מרה, להשתמש במלפפונים מוצקים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -
- עוגת "עוקץ הדבורה" [אבי מ.] - עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל.
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- סופגניות - מתכון בסיסי [אבי מ.] -
- מרק תירס ונטיפי ביצים [אבי מ.] -
- סופריטו עוף ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -