עוגת שוקולד וקרם ללא קמח
עוגת שוקולד נטו ללא קמח.
12 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» צהריים - ערב
מרכיבים
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות קוניאק
6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
לקרם שוקולד:
2 מיכלי שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות קוניאק
6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
לקרם שוקולד:
2 מיכלי שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית מס' 24 ומרפדים בנייר אפיה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה מושלמת, מסירים מהאש.
- בקערה מערבבים היטב את החלמונים ו-1/2 כוס הסוכר, מוסיפים את השוקולד המומס ואת הקוניאק ומערבבים היטב, מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף גמיש ויציב, מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד בעדינות, לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים, מוציאים ומצננים על רשת כ-10 דקות.
- מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים מהתבנית לצינון מלא על רשת, מסירים את נייר האפיה ועוטפים בניילון לצינון של לילה במקרר.
- להכנת הקרם: מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לרתיחה, מסירים מהלהבה ומוסיפים את השוקולד ובוחשים עד להמסה מושלמת, מצננים ומכניסים למקרר ל-12 שעות, מוציאים מהמקרר ומכניסים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח.
- למחרת, מניחים את העוגה על צלחת הגשה ומורחים או מזלפים את הקרם.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג