בקלווה

36 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגיות» או ארוחה קלה
מרכיבים
500 גר' בצק פילו קפוא
200 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
פירורי לחם
למלית:
1 קג' תערובת אגוזים לבחירה - אגוזי מלך/שקדים/בונדוק/פיסטוק
2/3 כוס סוכר
2 כפיות קינמון טחון
לסירופ:
2 כוסות דבש
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
2 מקלות קינמון
2 כפיות תמצית וניל
דרך הכנה
- הכנת הבצק - לילה לפני ההכנה מפשירים את בצק הפילו במקרר באריזתו, מוציאים מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה, מוציאים מהאריזה ופותחים את חבילת הבצק בעדינות על השולחן, מקפידים להניח מגבת לחה על חבילת הבצק במשך כל זמן העבודה למניעת התייבשות, מוציאים עלה אחד בכל פעם.
- מכינים את הסירופ - מערבבים את כל החומרים בסיר ומחממים עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל ברתיחה קלה עוד 8 דקות, מוציאים את מקלות הקינמון ומצננים.
- מכניסים לקערת מעבד מזון את תערובת האגוזים, הסוכר והקינמון, מפעילים בלחיצות עד לקבלת תערובת פירורית גסה.
- מחממים את התנור ל-190°.
- מורחים תבנית 24X33 בחמאה מומסת בעזרת מברשת, מניחים עלה בצק ומורחים את העלה בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי לחם על העלה, את השוליים הבולטים מקפלים פנימה על הבצק, חוזרים על הפעולה עם עוד 11 עלים, סה"כ 12 עלים.
- מפזרים מעל את מלית האגוזים באופן שווה, לא עד דפנות התבנית, משאירים 2 ס"מ ללא מלית, מיישרים ומדקים קלות.
- מניחים שוב שכבות עלים כמו בתחתית מעל המלית, מורחים גם את העלה העליון ללא פיזור פירורי לחם ומהדקים קלות.
- בעזרת סכין חדה חותכים ריבועים או מעויינים במאפה לכל העומק עד לתבנית.
- מכניסים לאפיה של 20 דקות, מורדים לטמפרטורה של 175° ואופים עוד 40 דקות או עד להשחמה יפה, ב-10 הדקות האחרונות מעבירים את התבנית לשלב התחתון בתנור (לא על קרקעית התנור).
- מוציאים ומניחים את התבנית על רשת, יוצקים מעל את הסירופ הקר, באופן אחיד ועל כל שטח המאפה, מניחים לצינון וספיגת הסירופ ל-4 שעות לפחות.
הערות
- ניתן להכין עם 3 שכבות בצק, לחלק את הבצק ל-3 חלקים ואת המלית ל-2.
- רצוי להשתמש למלית ב-2 סוגי אגוזים לפחות.
- למרוח היטב את החמאה על כל שטח הדפים.
- החמאה חייבת להיות נוזלית, אם היא מתגבשת מחממים מעט.
- ניתן להכין גם בתבנית עגולה.
- דפים נותרים ניתן לקפל חזרה, להכניס לניילון ולסגור, לשמור במקפיא.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת תפוזים [אבי מ.] - עוגת טורט תפוזים קלה וגבוהה
- תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
- עוגות שמרים [כרמית פריד] - עוגה שתקצור עבורכם המון מחמאות, בקלות רבה!
- תפוחי אדמה מוקרמים [אבי מ.] - תוספת קלאסית של תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים.
- סלט תפוחי אדמה כפרי [אבי מ.] -
- קוגל איטריות מתוק [אבי מ.] - מאפה אטריות חלבי מתוק
- עוגת פרג בחושה [אבי מ.] -