בקלווה

36 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגיות» או ארוחה קלה
מרכיבים
500 גר' בצק פילו קפוא
200 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
פירורי לחם
למלית:
1 קג' תערובת אגוזים לבחירה - אגוזי מלך/שקדים/בונדוק/פיסטוק
2/3 כוס סוכר
2 כפיות קינמון טחון
לסירופ:
2 כוסות דבש
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
2 מקלות קינמון
2 כפיות תמצית וניל
דרך הכנה
- הכנת הבצק - לילה לפני ההכנה מפשירים את בצק הפילו במקרר באריזתו, מוציאים מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה, מוציאים מהאריזה ופותחים את חבילת הבצק בעדינות על השולחן, מקפידים להניח מגבת לחה על חבילת הבצק במשך כל זמן העבודה למניעת התייבשות, מוציאים עלה אחד בכל פעם.
- מכינים את הסירופ - מערבבים את כל החומרים בסיר ומחממים עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל ברתיחה קלה עוד 8 דקות, מוציאים את מקלות הקינמון ומצננים.
- מכניסים לקערת מעבד מזון את תערובת האגוזים, הסוכר והקינמון, מפעילים בלחיצות עד לקבלת תערובת פירורית גסה.
- מחממים את התנור ל-190°.
- מורחים תבנית 24X33 בחמאה מומסת בעזרת מברשת, מניחים עלה בצק ומורחים את העלה בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי לחם על העלה, את השוליים הבולטים מקפלים פנימה על הבצק, חוזרים על הפעולה עם עוד 11 עלים, סה"כ 12 עלים.
- מפזרים מעל את מלית האגוזים באופן שווה, לא עד דפנות התבנית, משאירים 2 ס"מ ללא מלית, מיישרים ומדקים קלות.
- מניחים שוב שכבות עלים כמו בתחתית מעל המלית, מורחים גם את העלה העליון ללא פיזור פירורי לחם ומהדקים קלות.
- בעזרת סכין חדה חותכים ריבועים או מעויינים במאפה לכל העומק עד לתבנית.
- מכניסים לאפיה של 20 דקות, מורדים לטמפרטורה של 175° ואופים עוד 40 דקות או עד להשחמה יפה, ב-10 הדקות האחרונות מעבירים את התבנית לשלב התחתון בתנור (לא על קרקעית התנור).
- מוציאים ומניחים את התבנית על רשת, יוצקים מעל את הסירופ הקר, באופן אחיד ועל כל שטח המאפה, מניחים לצינון וספיגת הסירופ ל-4 שעות לפחות.
הערות
- ניתן להכין עם 3 שכבות בצק, לחלק את הבצק ל-3 חלקים ואת המלית ל-2.
- רצוי להשתמש למלית ב-2 סוגי אגוזים לפחות.
- למרוח היטב את החמאה על כל שטח הדפים.
- החמאה חייבת להיות נוזלית, אם היא מתגבשת מחממים מעט.
- ניתן להכין גם בתבנית עגולה.
- דפים נותרים ניתן לקפל חזרה, להכניס לניילון ולסגור, לשמור במקפיא.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מאלובה [איילה 10] - אורז ירקות ועוף
- עוגיות חלון [אבי מ.] - עוגיות עם חלון סוכריה במרכזן
- מרובעי חמאת בוטנים ללא אפיה [אבי מ.] -
- מרק כתום [לינדה7] - מרק עדשים כתומים
- עוגת גזר ואגוזים לפסח [לבנהa] - עוגת-גזר ואגוזים
- קציפת תפוחי עץ [אבי מ.] -
- עוף בפלפלים [אבי מ.] -