תפוחי עץ מבושלים
כתחליף לאפית התפוחים בתנור

בישול

קושי: קל הכנה
» קינוחים» או ארוחה קלה
מרכיבים
תפוחי עץ סמיט* בגודל אחיד כמספר המנות
4 כוסות מים +
3 כפות דבש
5 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 מקל קינמון
קונפיטורה אוכמניות או אחרת
צימוקים
אגוזי מלך קלויים קצוצים
1 כף קורנפלור
1/2 כוס מים
4 כוסות מים +
3 כפות דבש
5 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 מקל קינמון
קונפיטורה אוכמניות או אחרת
צימוקים
אגוזי מלך קלויים קצוצים
1 כף קורנפלור
1/2 כוס מים
דרך הכנה
- קוטמים את התחתית והחלק העליון של כל תפוח, בעזרת סכין מבצעים חתך רק בקליפה במרכז-בהיקף התפוח, מוציאים את הליבה בעזרת תפוחן.
- בסיר רחב שיכול להכיל את כל תפוחי העץ בצפיפות ובשכבה אחת, מחממים את המים, הדבש, הסוכר, תמצית הוניל ומקל הקינמון, מבשלים עד לרתיחה והמסת הסוכר.
- מנמיכים ללהבה נמוכה, מניחים את התפוחים בצפיפות כשפתח למעלה, מוסיפים מים עד למעט פחות מגובה התפוחים ומביאים שוב לרתיחה קלה.
- מניחים כפית קונפיטורה בכל חור בתפוחים, מוסיפים מעט צימוקים.
- מכסים ומבשלים רק עד להתרכות קלה של התפוחים, נזהרים שלא לבשל יתר על המידה, תפוחי העץ צריכים להיות רכים אבל לא דייסתיים. חלק מהקונפיטורה תעבור לנוזלים וזה בסדר.
- כשהתפוחים רכים במידה מוציאים בזהירות בעזרת כף מסננת לתבנית פיירקס ומניחים בצפיפות, מסלקים את מקל הקינמון מהנוזלים שבסיר.
- ממלאים כל חור בתפוח באגוזים ומעט צימוקים ויוצקים שוב כפית קונפיטורה מעליהם כשהתפוחים עדיין חמים.
- מערבבים את הקורנפלור ב-1/2 כוס המים קרים עד להמסה, מוסיפים בבחישה ותוך חימום לנוזלים שבסיר, מביאים לרתיחה עד להסמכה ומסירים מהאש, הרוטב צריך להיות מעט סמיך, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
- יוצקים את הרוטב על התפוחים בתבנית ומצננים.
- מגישים בטמפרטורת החדר עם מעט רוטב.
הערות
- * ניתן להשתמש בתפוחי עץ מכל סוג, זמן הבישול משתנה בהתאם לסוג.
- מגישים תפוח אחד כמנה.
- ניתן לחמם מעט(שניות) במיקרוגל לפני ההגשה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פטריות מוקפצות ברוטב דבש וסויה [אבי מ.] -
- לביבות גבינת קוטג' מתוקות [אבי מ.] -
- חזה עוף טריאקי [אבי מ.] -
- שטרודל תפוחי עץ [אבי מ.] - כרוכית בצק עלים במלית תפוחי עץ.
- מאפינס Muffins [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים.
- עוגת מצות ללא אפיה [אבי מ.] - עוגת מצות וקרם שוקולד ללא אפיה וקלת הכנה.
- מרק אפונה ירוקה [אבי מ.] -