אגוזים מסוכרים
שתי שיטות הכנה

בישול

קושי: מתקדם
» ממתקים» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1/2 2 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות דבש
400 גר' אגוזים עם הקליפה
שקדים, בוטנים, אגוזי לוז, פיסטוק
כל סוג או תערובת של כמה אגוזים
1/4 כוס מים
2 כפות דבש
400 גר' אגוזים עם הקליפה
שקדים, בוטנים, אגוזי לוז, פיסטוק
כל סוג או תערובת של כמה אגוזים
דרך הכנה
- שיטה ראשונה - מחממים את התנור ל-180°, מפזרים את האגוזים על תבנית ומכניסים ל-10 דקות לחימום, סוגרים את התנור ומשאירים את האגוזים חמים בתנור.
- משמנים את השייש או תבנית גדולה, מניחים בצד.
- ממיסים את הסוכר, המים והדבש על להבה בינונית בבחישה עד להמסת הסוכר, מפסיקים לבחוש ברגע שהסוכר נמס.
- ממשיכים לחמם עד לקבלת קרמל בהיר, מוסיפים את האגוזים החמים ומערבבים בעדינות לציפוי, ממשיכים בחימום עד שמתקבל קרמל כהה, מסירים מיד מהאש ויוצקים על השיישאו לתבנית ומשטחים במהירות בעזרת כפות עץ משומנות, מפרידים מעט בין האגוזים.
- מניחים לצינון ושוברים ליחידות קטנות.
- שומרים בכלי אטום לאחר צינון מלא.
- שיטה שניה - שמים את הסוכר והמים בסיר, מחממים עד להמסה חלקית של הסוכר, מוסיפים את האגוזים (לא מחוממים) ומערבבים.
- בוחשים בחימום כל הזמן, האגוזים יצופו בתחילה בשכבת סוכר לבנה, בהמשך החימום יהפוך הסוכר לקרמל, יוצקים לשייש או לתבנית.
- ניתן להשתמש באגוזים כמו שהם או לרסק במעבד מזון לפירורים קטנים (פראלין) לציפוי קינוחים, טרפלס שוקולד או כמרכיב במלית שוקולד לקינוחים וטרפלס.
אזהרה – התערובת חמה מאד ועלולה לגרום לכוויות חמורות, בכל זמן ההכנה להשתמש בכפפות מגן ולהרחיק ילדים!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -