אגוזים מסוכרים
שתי שיטות הכנה

בישול

קושי: מתקדם
» ממתקים» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1/2 2 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות דבש
400 גר' אגוזים עם הקליפה
שקדים, בוטנים, אגוזי לוז, פיסטוק
כל סוג או תערובת של כמה אגוזים
1/4 כוס מים
2 כפות דבש
400 גר' אגוזים עם הקליפה
שקדים, בוטנים, אגוזי לוז, פיסטוק
כל סוג או תערובת של כמה אגוזים
דרך הכנה
- שיטה ראשונה - מחממים את התנור ל-180°, מפזרים את האגוזים על תבנית ומכניסים ל-10 דקות לחימום, סוגרים את התנור ומשאירים את האגוזים חמים בתנור.
- משמנים את השייש או תבנית גדולה, מניחים בצד.
- ממיסים את הסוכר, המים והדבש על להבה בינונית בבחישה עד להמסת הסוכר, מפסיקים לבחוש ברגע שהסוכר נמס.
- ממשיכים לחמם עד לקבלת קרמל בהיר, מוסיפים את האגוזים החמים ומערבבים בעדינות לציפוי, ממשיכים בחימום עד שמתקבל קרמל כהה, מסירים מיד מהאש ויוצקים על השיישאו לתבנית ומשטחים במהירות בעזרת כפות עץ משומנות, מפרידים מעט בין האגוזים.
- מניחים לצינון ושוברים ליחידות קטנות.
- שומרים בכלי אטום לאחר צינון מלא.
- שיטה שניה - שמים את הסוכר והמים בסיר, מחממים עד להמסה חלקית של הסוכר, מוסיפים את האגוזים (לא מחוממים) ומערבבים.
- בוחשים בחימום כל הזמן, האגוזים יצופו בתחילה בשכבת סוכר לבנה, בהמשך החימום יהפוך הסוכר לקרמל, יוצקים לשייש או לתבנית.
- ניתן להשתמש באגוזים כמו שהם או לרסק במעבד מזון לפירורים קטנים (פראלין) לציפוי קינוחים, טרפלס שוקולד או כמרכיב במלית שוקולד לקינוחים וטרפלס.
אזהרה – התערובת חמה מאד ועלולה לגרום לכוויות חמורות, בכל זמן ההכנה להשתמש בכפפות מגן ולהרחיק ילדים!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -