סלט פלפלים

4 מנות
טיגון

קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
500 גר' פלפלים - ירוקים, אדומים וצהובים
5 כפות שמן זית
4 עגבניות בגודל בינוני
3 שיני שום קצוצות
1/4 כפית טימין יבש
1/4 כפית בזיליקום יבש
1 בצל גדול
4 כפות חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
5 כפות שמן זית
4 עגבניות בגודל בינוני
3 שיני שום קצוצות
1/4 כפית טימין יבש
1/4 כפית בזיליקום יבש
1 בצל גדול
4 כפות חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
דרך הכנה
- חותכים את הפלפלים לרבעים, מגלענים, חותכים כל רבע לרצועות ברוחב 1 ס"מ.
- מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הפלפלים ומערבבים, מכסים ומבשלים עד להתרככות קלה, מערבבים מדי פעם.
- בזמן טיגון הפלפלים חותכים את העגבניות לקוביות גדולות, כשהפלפלים מתרככים מעט מוסיפים את העגבניות, השום, הטימין והבזיליקום, מערבבים וממשיכים לבשל במחבת מכוסה עוד כ-5 דקות, הפלפלים צריכים להיות רכים אבל עדיין נגיסים.
- חוצים את הבצל, פורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ.
- מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים את את הבצל, החומץ, החרדל, הסוכר ומלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
- מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -