Pesto
תפריט
ב', 04 נוב 2024, 13:48
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

זאכר טורט

עוגת הזאכר הוינאית, עוגת הדגל של האפיה האוסטרית.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 18929   

* תמונה להמחשה
זאכר טורט
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 225 גר' שוקולד מריר
  • 110 גר' חמאה
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח (או קמח מצה)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
  • 250 גר' ריבת מישמש
  • 200 גר' שוקולד מריר קצוץ
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות סירופ תירס או דבש
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית 24 ומניחים בתחתית נייר אפיה משומן.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה על להבה נמוכה עד להמסת השוקולד, מסירים מהאש.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה וסמיכה, מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומקפלים לתערובת הביצים, מוסיפים את השוקולד המומס ותמצית הוניל ומקפלים בעדינות לתערובת.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, מוציאים ומצננים על רשת בתבנית כ-10 דקות, מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין.
  5. חוצים את העוגה לשתי פרוסות, מניחים פרוסה על רשת, מחממים את הריבה עד להמסה ומורחים שכבה דקה על הפרוסה, מכסים בפרוסה השניה, מורחים את שארית הריבה על חלקה העליון של העוגה ומניחים לצינון.(מניחים קערה שטוחה מתחת לקליטת עודפי הציפוי).
  6. מביאים את השמנת לכמעט רתיחה, מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד בקערה, מוסיפים את הסירופ ומערבבים עד להמסת השוקולד, יוצקים על העוגה את השוקולד ללא מריחה ומניחים לתערובת לצפות את הדפנות, מניחים לצינון עד להתיצבות הציפוי ומעבירים לצלחת הגשה.
הערות
  • לפסח - ניתן להחליף את קמח לקמח מצה דק מנופה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
18
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
יצא מעולה
17
ראובן מ. (עורך)
ראי בלוח ההמרות באתר. ניתן להמיר כמעט כל דבר, ההבדל בטעם מזערי, ואולי רק קונדיטור מומחה יבחין בזה.
16
האם אפשרי להפוך את העוגה לפרווה. האם ישנה את הטעם
בתודה ציונה
15
ראובן מ. (עורך)
שוקולד יבריק אם יומס ויקורר שוב (tempering) לא ממרח שוקולד מהמדף.
14
איך אפשר לעשות ציפוי שוקולד מבריק?
13
צריך להקציף את הבצים עם הסוכר כ-8 דק' חשוב מאוד
11
האם אפשר להחליף בכל מתכוני העוגות את הקמח בקמח מצה או קמח תפו"א לפסח?
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עוגה שוקולד בחושה לא יבשה ולא רטובה, כמו שעוגת זאכר צריכה להיות.
9
העוגה לחה?יבשה?כבדה?
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא יקרה אסון אבל ניפוי קמח מבטיח ערבוב טוב יותר עם שאר החומרים ללא גושי קמח.
7
ציון 10
העוגה יצאה מדהימה ביותר, חוץ מזה ששכתי את הסירוף בציפוי אך זה יצא מדהים =)
6
שלום אבי, מה במיקרה והקמח לא מנופה?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר כעוגת יום הולדת, בתבנית 26 העוגה תהיה מעט יותר נמוכה אבל אין לכך כל משמעות.
4
אפשר כעוגת יומהולדת? ועד כמה לגודל התבנית יש משמעות? תודה=)
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הקצפת ביצים שלמות במקרה זה עושה את אותה עבודה מכיוון שהיא אינה טורט "טהור" למרות שמה.

בנוסף, לזכר טורט הרבה גירסאות.
2
בזאכר טורט צריך להיות הפרדה בין חלמונים וחלבונים{במיוחד בהקצפה}..........
1
ציון 10
העוגה נראת לי מעולה
זאכר טורט By , 2005-03-28T21:24:29+02:00 זאכר טורט עוגת הזאכר הוינאית, עוגת הדגל של האפיה האוסטרית. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 225 גר' שוקולד מריר 110 גר' חמאה 4 ביצים 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס קמח (או קמח מצה) 1 כפית אבקת אפיה ... Instructions: מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית 24 ומניחים בתחתית נייר אפיה משומן. ממיסים את השוקולד והחמאה על להבה נמוכה עד להמסת השוקולד, מסירים מהאש. בקערת מי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר