פאי תפוחים ופרורים
* תמונה להמחשה

8 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» או קפה
ציון גולשים:
9.7
[7 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
- 1/2 1 כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 50 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
למלית:
- 6-7 תפוחי עץ סמיט קלופים ומגולענים
- 1/2 כוס צימוקים
- 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס קמח
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
לפירורים:
- 1 כוס קמח
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 2 כפיות קינמון טחון
- 80 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
דרך הכנה
- מניחים את הקמח והסוכר בקערת מעבד מזון, מוסיפים את החמאה והמרגרינה ומעבדים בפולסים קצרים לבצק פירורי, מוסיפים כף או שתיים מים קרים ומפעילים בפולסים רק עד שהבצק מתאחד.
- מאחדים את הבצק לכדור ושטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לשעה עד להתקשות.
- מרדדים את הבצק לעיגול לכיסוי תחתית ודפנות תבנית פאי 24 עמוקה או תבנית קפיצית 24 על התחתית ו-4 ס"מ על הדפנות, מכניסים את התבנית למקרר.
- מחממים את התנור ל-180°.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שני סוגי הסוכר והקינמון, חותכים את התפוחים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומוסיפים לקערה, מערבבים לציפוי התפוחים.
- מוסיפים את השמנת החמוצה, הצימוקים והאגוזים ומערבבים, יוצקים את תערובת התפוחים על התחתית בתבנית ומיישרים לגובה אחיד.
- בקערת מעבד המזון מערבבים את הקמח, הקינמון וקוביות החמאה בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים, מפזרים את הפירורים על שכבת התפוחים.
- מכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד להשחמה קלה וכשמיצי המלית מבעבעים.
- מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת לפני החיתוך.
הערות
- ניתן להחליף את החמאה במרגרינה הן בתחתית והן בפירורים.
- ניתן להחליף את השמנת החמוצה בשמנת צימחית.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


22
ציון 10
18
ציון 10
16
ציון 10
14
9
8
ציון 10
7
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
טארט תפוחי עץ Tarte aux Pommes Nappée de Rose .
בנוסף תקלידי בחיפוש תפוחים או תפוחי עץ למתכונים נוספים
בנוסף תקלידי בחיפוש תפוחים או תפוחי עץ למתכונים נוספים
5
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -
- עוגת "עוקץ הדבורה" [אבי מ.] - עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל.
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- סופגניות - מתכון בסיסי [אבי מ.] -
- מרק תירס ונטיפי ביצים [אבי מ.] -
- סופריטו עוף ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -