פאי תפוחים ופרורים
* תמונה להמחשה

8 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» או קפה
ציון גולשים:
9.7
[7 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
- 1/2 1 כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 50 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
למלית:
- 6-7 תפוחי עץ סמיט קלופים ומגולענים
- 1/2 כוס צימוקים
- 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס קמח
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
לפירורים:
- 1 כוס קמח
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 2 כפיות קינמון טחון
- 80 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
דרך הכנה
- מניחים את הקמח והסוכר בקערת מעבד מזון, מוסיפים את החמאה והמרגרינה ומעבדים בפולסים קצרים לבצק פירורי, מוסיפים כף או שתיים מים קרים ומפעילים בפולסים רק עד שהבצק מתאחד.
- מאחדים את הבצק לכדור ושטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לשעה עד להתקשות.
- מרדדים את הבצק לעיגול לכיסוי תחתית ודפנות תבנית פאי 24 עמוקה או תבנית קפיצית 24 על התחתית ו-4 ס"מ על הדפנות, מכניסים את התבנית למקרר.
- מחממים את התנור ל-180°.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שני סוגי הסוכר והקינמון, חותכים את התפוחים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומוסיפים לקערה, מערבבים לציפוי התפוחים.
- מוסיפים את השמנת החמוצה, הצימוקים והאגוזים ומערבבים, יוצקים את תערובת התפוחים על התחתית בתבנית ומיישרים לגובה אחיד.
- בקערת מעבד המזון מערבבים את הקמח, הקינמון וקוביות החמאה בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים, מפזרים את הפירורים על שכבת התפוחים.
- מכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד להשחמה קלה וכשמיצי המלית מבעבעים.
- מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת לפני החיתוך.
הערות
- ניתן להחליף את החמאה במרגרינה הן בתחתית והן בפירורים.
- ניתן להחליף את השמנת החמוצה בשמנת צימחית.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


22
ציון 10
18
ציון 10
16
ציון 10
14
9
8
ציון 10
7
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
טארט תפוחי עץ Tarte aux Pommes Nappée de Rose .
בנוסף תקלידי בחיפוש תפוחים או תפוחי עץ למתכונים נוספים
בנוסף תקלידי בחיפוש תפוחים או תפוחי עץ למתכונים נוספים
5
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מאלובה [איילה 10] - אורז ירקות ועוף
- עוגיות חלון [אבי מ.] - עוגיות עם חלון סוכריה במרכזן
- מרובעי חמאת בוטנים ללא אפיה [אבי מ.] -
- מרק כתום [לינדה7] - מרק עדשים כתומים
- עוגת גזר ואגוזים לפסח [לבנהa] - עוגת-גזר ואגוזים
- קציפת תפוחי עץ [אבי מ.] -
- עוף בפלפלים [אבי מ.] -