עוגת מוס שוקולד עשירה
מוס שוקולד ללא ג'לטין
12 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
לעוגה:
- 2 ביצים מס' 1 בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס קקאו
- 1/4 כוס קמח
למוס:
- 350 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
- 50 גר' חמאה
- 4 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כף ליקר תפוזים טוב
- 1/4 כוס סוכר
- 500 מיל' שמנת מתוקה
לציפוי:
- 150 גר' שוקולד מריר קצוץ
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות דבש
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°, משמנים את דפנות תבנית קפיצית 24, מניחים נייר אפיה בתחתית.
-
מנפים את הקמח והקקאו לקערה ומניחים בצד.
מקציפים את הביצים עם הסוכר 3 דקות לקציפה בהירה, מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים עוד דקה. - מנפים מעל את תערובת בקמח-קקאו ומקפלים לתערובת.
- יוצקים לתבנית ומחליקים, אופי כ-12 דקות עד לקפיציות, מוציאים ומצננים לחלוטין.
- מניחים פס נייר אפיה או שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
- מכינים את המוס – ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מרי או במיקרוגל לתערובת חלקה, מניחים בצד.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר בבאן מרי* כ-5 דקות או עד לסמיכות במרקם מיונז שמצפה כף. או בעזרת מד-חום ל-70°.
- מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים עוד 6 דקות או עד שהתערובת מתקררת, מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
- מקציפים את השמנת עם הליקר ותמצית הוניל לקצפת לא קשה, מניחים בצד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים המוקצפת, מקפלים ומערבבים, מוסיפים את הקצפת ומקפלים לתערובת בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית על התחתית ומחליקים, דופקים מעט את התבנית על משטח העבודה להוצאת בועות אויר ויישור התערובת.
- מניחים תחתית תבנית מעל לכיסוי ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- להכנת הציפוי – ממיסים את השוקולד עם השמנת והדבש עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים, מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים מעל, לא מורחים, מטלטלים לציפוי אחיד ומחזירים למקרר.
- מוציאים לטמפרטורת החדר 10 דקות לפני הגשה.
- ניתן להכין את המוס כמנות אישיות ברינגים.
הערות
- *באן מרי - קערה המונחת על סיר ובו מים רותחים קלות, הקערה אינה נוגעת במים.
- ניתן להחליף חמאה במרגרינה.
- ניתן להחליף שמנת מתוקה בשמנת צימחית.
- ניתן להכין את המוס כמנות אישיות ברינגים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת שמרים ופרג [אבי מ.] - עוגת שמרים אירופאית במלית פרג.
- עוגת שוקולד ללא קמח [אבי מ.] - עוגת שוקולד ושקדים טחונים ללא קמח בציפוי שוקולד.
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- עוגת אופרה [אבי מ.] - עוגת שכבות ביסקוויט שקדים קרם חמאה ומוס.
- עוף ברוטב שזיפים [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] -
- טורט דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מתובלת לראש השנה ולא רק.