עוגת מוס שוקולד עשירה
מוס שוקולד ללא ג'לטין

12 מנות
אפיה משולב

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
לעוגה:
- 2 ביצים מס' 1 בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס קקאו
- 1/4 כוס קמח
למוס:
- 350 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
- 50 גר' חמאה
- 4 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כף ליקר תפוזים טוב
- 1/4 כוס סוכר
- 500 מיל' שמנת מתוקה
לציפוי:
- 150 גר' שוקולד מריר קצוץ
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות דבש
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°, משמנים את דפנות תבנית קפיצית 24, מניחים נייר אפיה בתחתית.
-
מנפים את הקמח והקקאו לקערה ומניחים בצד.
מקציפים את הביצים עם הסוכר 3 דקות לקציפה בהירה, מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים עוד דקה. - מנפים מעל את תערובת בקמח-קקאו ומקפלים לתערובת.
- יוצקים לתבנית ומחליקים, אופי כ-12 דקות עד לקפיציות, מוציאים ומצננים לחלוטין.
- מניחים פס נייר אפיה או שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
- מכינים את המוס – ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מרי או במיקרוגל לתערובת חלקה, מניחים בצד.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר בבאן מרי* כ-5 דקות או עד לסמיכות במרקם מיונז שמצפה כף. או בעזרת מד-חום ל-70°.
- מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים עוד 6 דקות או עד שהתערובת מתקררת, מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
- מקציפים את השמנת עם הליקר ותמצית הוניל לקצפת לא קשה, מניחים בצד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים המוקצפת, מקפלים ומערבבים, מוסיפים את הקצפת ומקפלים לתערובת בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית על התחתית ומחליקים, דופקים מעט את התבנית על משטח העבודה להוצאת בועות אויר ויישור התערובת.
- מניחים תחתית תבנית מעל לכיסוי ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- להכנת הציפוי – ממיסים את השוקולד עם השמנת והדבש עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים, מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים מעל, לא מורחים, מטלטלים לציפוי אחיד ומחזירים למקרר.
- מוציאים לטמפרטורת החדר 10 דקות לפני הגשה.
- ניתן להכין את המוס כמנות אישיות ברינגים.
הערות
- *באן מרי - קערה המונחת על סיר ובו מים רותחים קלות, הקערה אינה נוגעת במים.
- ניתן להחליף חמאה במרגרינה.
- ניתן להחליף שמנת מתוקה בשמנת צימחית.
- ניתן להכין את המוס כמנות אישיות ברינגים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -