עוגת שוקולד מרציפן
עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
14 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
200 גר' מרציפן (לא מצופה)
1/2 כוס סוכר
120 גר' חמאה רכה
3 ביצים גדולות
6 כפות קמח
6 כפות קקאו משובח
לציפוי גנאש:
120 גר' שוקולד מריר קצוץ
2 כפות שמנת מתוקה
30 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
120 גר' חמאה רכה
3 ביצים גדולות
6 כפות קמח
6 כפות קקאו משובח
לציפוי גנאש:
120 גר' שוקולד מריר קצוץ
2 כפות שמנת מתוקה
30 גר' חמאה
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, מכינים תבנית פאי 24 עם תחתית מתפרקת משומנת ומקומחת.
- מגרדים את המרציפן על פומפיה גסה ומעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר והחמאה ומקציפים במהירות גבוה עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הביצים אחת אחר שהקודמת הובלעה בתערובת, מפסיקים את פעולת המיקסר מדי פעם ומגרדים את הדפנות לערבוב אחיד של כל התערובת.
- מנפים את הקמח והקקאו ומקפלים במרית לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים את פני התערובת.
- מכניסים לאפיה של 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במחצית המרחק בין הדפנות למרכז העוגה יוצא יבש והמרכז עדיין רך, העוגה תתיצב לאחר הקירור.
- מוציאים ומצננים על רשת.
- להכנת הציפוי, מניחים את כל החומרים בסיר קטן המונח על סיר מים רותחים(בן-מרי) וממיסים את התערובת בבחישה עד לקבלת תערובת חלקה, יוצקים את התערובת על חלקה העליון של העוגה, מצננים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- אורז עם ערמונים [אבי מ.] - אורז מלא, ערמונים קצוצים וצימוקים.
- ירקות מוקפצים ברוטב תאילנדי פיקנטי [tommf] - מאוד קל ומדהים בארומה שלו
- רוטב גבינת רוקפור לסלט [אבי מ.] -
- חציל פרמזן [אבי מ.] - מאפה שכבות חציל, רוטב פסטו, עגבניות וגבינה.
- פילה סלמון ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- עוגת מנהרת השוקולד [אבי מ.] -
- אוזני המן/מעמול פריכים וטעימים [רותם10] -