עוגת מוס שוקולד פטל
מוס שוקולד בטעם פטל

12 מנות
אפיה משולב

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבסיס:
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
למוס:
2 כפיות אבקת ג'לטין
3 כפות מים
200 גר' פטל קפוא, מופשר *
1 כוס שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות דבש
לקישוט:
פטל טרי
לקולי(רוטב):
300 גר' פטל טרי או קפוא, מופשר
1/4 כוס סוכר או לפי הטעם
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°, מניחים נייר אפיה בתבנית 24.
- מנפים את הקמח והקקאו לקערה, מניחים בצד.
- מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר ותמצית הוניל 3 דקות עד לקבלת קציפה יציבה.
- מנפים את תערובת הקמח-קקאו מעל ומקפלים לתערובת.
- יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-10 דקות או עד לקפיציות, מוציאים ומצננים לחלוטין.
- להכנת המוס – מפזרים את הג'לטין על המים בכוס, מניחים לספיגה ל-2 דקות.
- מסננים את הפטל המופשר לסיר קטן דרך מסננת דקה, מוסיפים את תערובת הג'לטין ומחממים בבחישה עד להמסת הג'לטין – כדקה לאחר רתיחה, מסירים מהאש ומצננים.
- מחממים את כוס השמנת בסיר עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד בקערה ומניחים לדקה, מערבבים להמסה מלאה.
- מוסיפים את תערובת הפטל-ג'לטין ומערבבים היטב, מצננים.
- מקציפים את 1/2 1 כוסות השמנת לקצפת לא קשה, מוסיפים מעט לתערובת השוקולד ומערבבים היטב, מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות לתערובת.
- מניחים נייר אפיה או שקף בהיקף הפנימי של התבנית, יוצקים את המוס על התחתית האפויה ומחליקים, מכניסים למקרר ל-6 שעות או לשעתיים במקפיא ומחזירים למקרר לעוד שעתיים.
להכנת הציפוי – ממיסים את השוקולד עם השמנת והדבש עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים, מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים מעל, לא מורחים, מטלטלים לציפוי אחיד ומחזירים למקרר. - להכנת הרוטב - מכניסים את הפטל והסוכר לקערת בלנדר, מפעילים במספר פוסים לקבלת תערובת נוזלית, מסננים דרך מסננת דקה ושומרים במקרר.
- מוציאים ופורסים 5 דקות לפני ההגשה, יוצקים מעט רוטב על הצלחת, מניחים פרוסת עוגה מניחים פטל טרי מעל.
- את העוגה ניתן להכין כעוגות אישיות, חותכים עיגולים מהתחתית ומניחים ברינגים 7-8 ס"מ עם שקף מסביב לדופן הפנימית, יוצקים את המוס מעל ומצננים עד לציפוי.
- ניתן גם להכין את המוס כקינוח בתבניות אישיות ללא תחתית העוגה.
הערות
- * ניתן להכין גם מפטל טרי.
- ניתן להקפיא את העוגה ללא הציפוי.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.