עוגת מוס שוקולד פטל
מוס שוקולד בטעם פטל

12 מנות
אפיה משולב

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבסיס:
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
למוס:
2 כפיות אבקת ג'לטין
3 כפות מים
200 גר' פטל קפוא, מופשר *
1 כוס שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות דבש
לקישוט:
פטל טרי
לקולי(רוטב):
300 גר' פטל טרי או קפוא, מופשר
1/4 כוס סוכר או לפי הטעם
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°, מניחים נייר אפיה בתבנית 24.
- מנפים את הקמח והקקאו לקערה, מניחים בצד.
- מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר ותמצית הוניל 3 דקות עד לקבלת קציפה יציבה.
- מנפים את תערובת הקמח-קקאו מעל ומקפלים לתערובת.
- יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-10 דקות או עד לקפיציות, מוציאים ומצננים לחלוטין.
- להכנת המוס – מפזרים את הג'לטין על המים בכוס, מניחים לספיגה ל-2 דקות.
- מסננים את הפטל המופשר לסיר קטן דרך מסננת דקה, מוסיפים את תערובת הג'לטין ומחממים בבחישה עד להמסת הג'לטין – כדקה לאחר רתיחה, מסירים מהאש ומצננים.
- מחממים את כוס השמנת בסיר עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד בקערה ומניחים לדקה, מערבבים להמסה מלאה.
- מוסיפים את תערובת הפטל-ג'לטין ומערבבים היטב, מצננים.
- מקציפים את 1/2 1 כוסות השמנת לקצפת לא קשה, מוסיפים מעט לתערובת השוקולד ומערבבים היטב, מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות לתערובת.
- מניחים נייר אפיה או שקף בהיקף הפנימי של התבנית, יוצקים את המוס על התחתית האפויה ומחליקים, מכניסים למקרר ל-6 שעות או לשעתיים במקפיא ומחזירים למקרר לעוד שעתיים.
להכנת הציפוי – ממיסים את השוקולד עם השמנת והדבש עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים, מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים מעל, לא מורחים, מטלטלים לציפוי אחיד ומחזירים למקרר. - להכנת הרוטב - מכניסים את הפטל והסוכר לקערת בלנדר, מפעילים במספר פוסים לקבלת תערובת נוזלית, מסננים דרך מסננת דקה ושומרים במקרר.
- מוציאים ופורסים 5 דקות לפני ההגשה, יוצקים מעט רוטב על הצלחת, מניחים פרוסת עוגה מניחים פטל טרי מעל.
- את העוגה ניתן להכין כעוגות אישיות, חותכים עיגולים מהתחתית ומניחים ברינגים 7-8 ס"מ עם שקף מסביב לדופן הפנימית, יוצקים את המוס מעל ומצננים עד לציפוי.
- ניתן גם להכין את המוס כקינוח בתבניות אישיות ללא תחתית העוגה.
הערות
- * ניתן להכין גם מפטל טרי.
- ניתן להקפיא את העוגה ללא הציפוי.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- ג'חנון [לינואל] - מאפה תמני לשבת בבוקר
- עוגת שוקולד חלומית [ויטה] - קלי קלות
- בצק פילו [אבי מ.] - מתכון בצק פילו להכנה ביתית והנחיות לשימוש בבצק קנוי.
- מרק בצל [אבי מ.] -
- רוגלאך ללא שמרים [אבי מ.] -
- רוטב דבש חרדל לסלט [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח