Pesto
תפריט
ו', 24 ינו 2020, 15:34
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו

באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול    

מאת: שף אמיר מרקוביץ' ::: צפיות: 11219   

סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו
4 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

1 ק"ג נתח סינטה = 4 מנות של 250 גר'.
פירה תמרים:
500 גר' תמרים לחים
2 כוסות מים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
רוטב פסטו:
7 קוביות פטרוזיליה דורות
7 קוביות בזיליקום דורות
2 קוביות שום דורות
זר נענע
2 כוסות שמן קנולה
1/2 כפית מלח
רוטב היין האדום:
2 כוסות יין אדום איכותי
7 בצלי שאלוט חתוכים גס
3 קוביות שום דורות
3-4 ענפי טימין
1 כף פלפל אנגלי
1 ליטר ציר בקר
300 גר' קוביות מחמאה
מלח פלפל

דרך הכנה
  1. להכנת פירה התמרים - לטחון את כל המרכיבים היטב בבלנדר.
  2. להכנת רוטב הפסטו - לטחון את כל המרכיבים היטב בבלנדר.
  3. להכנת רוטב היין - את הבצלים והשום משחימים בסיר עם מעט שמן, לאחר מכן מוסיפים את היין ומניחים לו להצטמצם עד ל-1/5 מכמותו המקורית.
  4. לאחר צמצום היין,מוסיפים את ציר הבקר הטימין והפלפל האנגלי,ומצמצמים שוב עד חצי מהכמות,מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מורידים את הסיר מהאש ובעזרת מטרפה מוסיפים לרוטב את קוביות המחמאה הקרות.
  5. אופן הרכבת  המנה:
    את נתח הסינטה יש לצרוב בטיגון מכל צדדיו ולהכניסו לתנור בחם של 220° למשך 8-12 דק' או עד למידת העשיה הרצויה. מקשטים את הצלחת בפסטו ובפירה התמרים, פורסים ומניחים את נתח הסינטה על הצלחת ומוזגים מעט רוטב.

    טיפים נוספים ומתכונים מומלצים על בסיס שום, עשבי תיבול או ג'ינג'ר מתפרסמים באתר דורות המחודש: www.dorot.co.il
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
חפשי כאן "גלילות בקר".
2
המתכון נשמע אליפות!! אני הולכת לנסות בקרוב. אבי עוד מתכונים כאלה, ואנחנו פותחים מסעדה...
1
כרמית פריד (מקצוענ/ית)
ציון 10
נשמע מעולה-אני חייבת לנסות בהקדם!!!
סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו By , 2006-09-13T23:09:32+03:00 סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1 ק"ג נתח סינטה = 4 מנות של 250 גר'.פירה תמרים:500 גר' תמרים לחים2 כוסות מים1/2 כפית כמון1/2 כפית כורכוםרוטב פסטו: 7... Instructions: להכנת פירה התמרים - לטחון את כל המרכיבים היטב בבלנדר. להכנת רוטב הפסטו - לטחון את כל המרכיבים היטב בבלנדר. להכנת ר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר