עוגת פאדג' שוקולד ודבש

10 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» עוגות
מרכיבים
350 גר' שוקולד מריר קצוץ
300 גר' חמאה
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים מס' 1 מופרדות
קורט מלח
3 כפות סוכר
1 כף ליקר תפוזים
1/3 כוס דבש
300 גר' חמאה
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים מס' 1 מופרדות
קורט מלח
3 כפות סוכר
1 כף ליקר תפוזים
1/3 כוס דבש
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°, משמנים ומקמחים* תבנית 24 לא קפיצית.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי כפול או במיקרוגל ומצננים 5 דקות.
- מניחים את החלמונים בקערה קטנה, מוסיפים את הליקר והדבש ומערבבים היטב, מוסיפים לתערובת השוקלד ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר וקורט המלח לקצף יציב.
- מוסיפים 1/3 מכמות הקצף לתערובת ומערבבים, מוסיפים עוד 1/3 ומקפלים, מוסיפים את ה-1/3 הנותר ומקפלים לתערובת.
- יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של 15 דקות, בודקים עם קיסם שננעץ כ-3 ס"מ מהדפנות, הקיסם צריך להיות יבש, מרכז העוגה יהיה עדיין רוטט, מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת.
- מעבירים את העוגה להתייצבות של שעתיים במקרר, העוגה תתיצב בקרור.
- מגישים בטמפרטורת החדר עם קצפת ו/או גלידת וניל.
הערות
- העוגה אינה גבוהה אבל איכותית.
- העוגה עתירת קלוריות, להגיש במנות קטנות.
- * בפסח לקמח עם קמח מצה דק.
- ניתן להמיר את החמאה במרגרינה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פילה סלמון בתנור [גן ירק] - מעדן בריא בקלי קלות
- עוגת שוקולד חמה [vered100] -
- סלט ביצים קצת שונה [אבי מ.] -
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- עוגת קפוצ'ינו [מוזית] - עוגה בחושה
- עוגת חלבה עם סילאן [כבביה] -
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -