טארט שוקולד דבש
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
2
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
150 גר' חמאה או מרגרינה
1/4 כוס דבש
2 ביצים שלמות
3 חלמונים
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
150 גר' חמאה או מרגרינה
1/4 כוס דבש
2 ביצים שלמות
3 חלמונים
דרך הכנה
- מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים את החלמון עם המים ומוסיפים, מפעילים קצרות רק עד שמתקבל בצק ראשוני, מוציאים למשטח מקומח ולשים קלות, אוספים לכדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים לשעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מרדדים את הבצק לעלה הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי עם תחתית מתפרקת בגודל 24, מניחים בצבנית ומהדקים לתחתית והדפנות, משאירים את יתרת הבצק ליפול מעבר לדפנות.
- מנקבים את התחתית בעזרת מזלג ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין משוננת את עודפי הבצק מהתבנית עד לגובה הדפנות, מחזירים לאפיה עד להזהבה קלה, מוציאים מהתנור.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי כפול או במיקרוגל.
- מקציפים את הביצים השלמות והחלמונים עם הדבש 2 דקות במהירות גבוהה לקציפה בהירה, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה, יוצקית לתחתית האפויה.
- מכניסים לאפיה של 7 דקות, המלית נראית נוזלית, היא מתייצבת בקרור.
- מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת.
- שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר עם קצפת או כדור גלידת וניל.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פאי קרמל אגוזים ושוקולד [אבי מ.] -
- גולש הונגרי-הודי [אבי מ.] - מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- ערמונים מסוכרים [אבי מ.] - ערמונים מסוכרים בסירופ.
- סירות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- איטריות אורז וירקות [אבי מ.] - מתכון קוראני.
- עוגת תותים וקצפת [אבי מ.] -