טארט פסיפלורה
חלבי

8 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
120 גר' חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
4 כפות דבש
3/4 כוס מחית פסיפלורה מסוננת*
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
120 גר' חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
4 כפות דבש
3/4 כוס מחית פסיפלורה מסוננת*
דרך הכנה
- מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים את החלמון עם המים ומוסיפים, מפעילים קצרות רק עד שמתקבל בצק ראשוני, מוציאים למשטח מקומח ולשים קלות, אוספים לכדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים לשעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מרדדים את הבצק לעלה הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי בגודל 24עם תחתית מתפרקת , מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית והדפנות, משאירים את יתרת הבצק מעבר לדפנות.
- מנקבים את התחתית בעזרת מזלג ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין משוננת את עודפי הבצק השוליים מהתבנית עד לגובה הדפנות, מחזירים לאפיה עד להזהבה, מוציאים התנור.
- מחממים את החמאה עם השמנת עד להמסה, מסירים מהאש,.
- בסיר כפול מערבבים את הביצים, החלמונים עד שהתערובת חמימה, מוסיפים את תערובת החמאה לאט ובבחישה, מוסיפים את הסוכר, הדבש ומחית הפסיפלורה ומערבבים, ממשיכים לבחוש עד שהתערובת מסמיכה, מסירים מהאש ומסננים לקערה.
- יוצקים 2/3 מהתערובת לתחתית האפויה, מוסיפים לחלק הנותר מעט מגרעיני הפסיפלורה, יוצקים על המלית.
- מכניסים לאפיה של כ-25 דקות עד להתייצבות המלית.
- מוציאים ומפזרים מעט סוכר מעל, מחזירים לתנור בהפעלת הגריל בלבד עד להשחמה קלה או חורכים עם מבער.
- מוציאים ומצננים לפני החיתוך.
הערות
*מסננים את המחית מהגרעינים, שומרים מעט גרעינים לקישוט אם רוצים (סעיף 7).
- הפאי נמוך.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שחבל על הזמן [dizi] - עוגת שוקולד רטובה
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנת [tommf] - אוי החטאים הקטנים...
- רוטב טופי קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים
- עוגת שוקולד מרציפן [אבי מ.] - עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- עוגת סולת יוונית [אבי מ.] - עוגת סולת בניחוח הדרים.