טארט פסיפלורה
חלבי

8 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
120 גר' חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
4 כפות דבש
3/4 כוס מחית פסיפלורה מסוננת*
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
120 גר' חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
4 כפות דבש
3/4 כוס מחית פסיפלורה מסוננת*
דרך הכנה
- מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים את החלמון עם המים ומוסיפים, מפעילים קצרות רק עד שמתקבל בצק ראשוני, מוציאים למשטח מקומח ולשים קלות, אוספים לכדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים לשעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מרדדים את הבצק לעלה הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי בגודל 24עם תחתית מתפרקת , מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית והדפנות, משאירים את יתרת הבצק מעבר לדפנות.
- מנקבים את התחתית בעזרת מזלג ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין משוננת את עודפי הבצק השוליים מהתבנית עד לגובה הדפנות, מחזירים לאפיה עד להזהבה, מוציאים התנור.
- מחממים את החמאה עם השמנת עד להמסה, מסירים מהאש,.
- בסיר כפול מערבבים את הביצים, החלמונים עד שהתערובת חמימה, מוסיפים את תערובת החמאה לאט ובבחישה, מוסיפים את הסוכר, הדבש ומחית הפסיפלורה ומערבבים, ממשיכים לבחוש עד שהתערובת מסמיכה, מסירים מהאש ומסננים לקערה.
- יוצקים 2/3 מהתערובת לתחתית האפויה, מוסיפים לחלק הנותר מעט מגרעיני הפסיפלורה, יוצקים על המלית.
- מכניסים לאפיה של כ-25 דקות עד להתייצבות המלית.
- מוציאים ומפזרים מעט סוכר מעל, מחזירים לתנור בהפעלת הגריל בלבד עד להשחמה קלה או חורכים עם מבער.
- מוציאים ומצננים לפני החיתוך.
הערות
*מסננים את המחית מהגרעינים, שומרים מעט גרעינים לקישוט אם רוצים (סעיף 7).
- הפאי נמוך.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- לחמניות לפסח [אבי מ.] - לחמניות קמח מצה מבצק רבוך.
- דג סלמון בתנור [אבי מ.] - פילה דג סלמון אפוי בתנור, מתכון של ניקי
- עוגת כושית מדהימה [התנתקות] - טעימה מאוד
- רוסטביף - בשר צלוי בתנור [אבי מ.] - רוסטביף אנטריקוט צלוי בתנור ומוגש פרוס.
- סלט עגבניות שרי עם בזיליקום [זעבון] - מבית היוצר של יוכי כהן
- עוגת מייפל [milky] -
- אוסובוקו עגל [אבי מ.] - מנה בשר איטלקית מעולה.