טארט פסיפלורה
חלבי

8 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
120 גר' חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
4 כפות דבש
3/4 כוס מחית פסיפלורה מסוננת*
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
120 גר' חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
4 כפות דבש
3/4 כוס מחית פסיפלורה מסוננת*
דרך הכנה
- מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים את החלמון עם המים ומוסיפים, מפעילים קצרות רק עד שמתקבל בצק ראשוני, מוציאים למשטח מקומח ולשים קלות, אוספים לכדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים לשעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מרדדים את הבצק לעלה הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי בגודל 24עם תחתית מתפרקת , מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית והדפנות, משאירים את יתרת הבצק מעבר לדפנות.
- מנקבים את התחתית בעזרת מזלג ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין משוננת את עודפי הבצק השוליים מהתבנית עד לגובה הדפנות, מחזירים לאפיה עד להזהבה, מוציאים התנור.
- מחממים את החמאה עם השמנת עד להמסה, מסירים מהאש,.
- בסיר כפול מערבבים את הביצים, החלמונים עד שהתערובת חמימה, מוסיפים את תערובת החמאה לאט ובבחישה, מוסיפים את הסוכר, הדבש ומחית הפסיפלורה ומערבבים, ממשיכים לבחוש עד שהתערובת מסמיכה, מסירים מהאש ומסננים לקערה.
- יוצקים 2/3 מהתערובת לתחתית האפויה, מוסיפים לחלק הנותר מעט מגרעיני הפסיפלורה, יוצקים על המלית.
- מכניסים לאפיה של כ-25 דקות עד להתייצבות המלית.
- מוציאים ומפזרים מעט סוכר מעל, מחזירים לתנור בהפעלת הגריל בלבד עד להשחמה קלה או חורכים עם מבער.
- מוציאים ומצננים לפני החיתוך.
הערות
*מסננים את המחית מהגרעינים, שומרים מעט גרעינים לקישוט אם רוצים (סעיף 7).
- הפאי נמוך.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -