עוגת קרמל
עוגה בטעם דבש

18 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לקרמל:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמנת מתוקה
לעוגה:
300 גר' חמאה או מחמאה
1 כוס סוכר חום בהיר
4 ביצים
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמנת מתוקה
לעוגה:
300 גר' חמאה או מחמאה
1 כוס סוכר חום בהיר
4 ביצים
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
- מכינים תחילה את הקרמל - מחממים את השמנת בסיר קטן עד לפני רתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה מאד לשמירה על שמנת חמה.
- ממיסים בבחישה בסיר את הסוכר במים על להבה בינונית, מרגע שהסוכר נמס מפסיקים לבחוש וממשיכים לחמם עד לקבלת קרמל בגוון חום בהיר, ממשיכים לחמם עוד מעט עד לגוון חום ומסירים מיד מהאש, יוצקים (זהירות זה מבעבע ומתיז)את השמנת החמה ומערבבים, מחזירים לאש ומחממים בבחישה עד לקבלת תערובת חלקה, מסירים מהאש ומצננים עד להוספה לתערובת העוגה.
- מחממים את התנור ל-160°, משמנים תבנית לחם בגודל 24X12X7, מניחים נייר אפיה משומן על התחתית והדפנות.
- מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
- בקערת מיקסר עומד או בקערה עם מיקסר ידני מקציפים את החמאה דקה, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 2 דקות לתערובת בהירה וקלה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה מהירה, מוסיפים מחצית מכמות הקרמל ואת תמצית הוניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש והעוגה קפיצית למגע.
- מוציאים ומצננים 10 דקות בתבנית על רשת, מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
- מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים את יתרת הקרמל מעל.
הערות
- ניתן להוסיף לעוגה 1 כוס אגוזי מלך קצוצים ו/או 1 כוס צימוקים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


5
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת