גרניטה דבש

6 מנות
הכנה וקירור

קושי: קל הכנה
» קינוחים
מרכיבים
3/4 2 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
5 עלי נענע קצוצים גס
1/2 2 כפות מיץ לימון טבעי
1/2 כוס דבש
3/4 כוס סוכר
2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
5 עלי נענע קצוצים גס
1/2 2 כפות מיץ לימון טבעי
1/2 כוס דבש
דרך הכנה
- ממיסים את הסוכר במים ומביאים לרתיחה, מבשלים עוד 5 דקות על להבה בינונית ומסירים מהאש.
- מוסיפים את הג'ינג'ר והנענע ומערבבים, מניחים ל-15 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
- יוצקים את הדבש לקערה, מסננים את הנוזלים לקערה במסננת דקה ומערבבים היטב, מניחים לצינון בטמפרטורת החדר, מעבירים את הקערה למקרר ומקררים שעה.
- יוצקים את הנוזלים לקערת מתכת שטוחה וקטנה, מעבירים את הקערה למקפיא ומערבבים כל 20 דקות בעזרת מזלג, מקפידים לערבב גם את התערובת הקרובה לדפנות, לא לערבב יתר על המידה לקבלת גבישים גדולים.
- מניחים בכוסות אספרסו קטנות ומגישים כמנת מעבר בין מנה ראשונה ועיקרית או כקינוח.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי