עוגת שוקולד תפוז

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות
מרכיבים
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/4 1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
2/3 כוס מיץ תפוזים
1 כפית גרידת קליפת תפוז
לציפוי:
6 כפות ריבת תפוזים מומסת ומצוננת*
3/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות דבש
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/4 1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
2/3 כוס מיץ תפוזים
1 כפית גרידת קליפת תפוז
לציפוי:
6 כפות ריבת תפוזים מומסת ומצוננת*
3/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות דבש
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 24-26 ומניחים נייר אפיה משומן בתחתית.
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, מניחים בצד.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בכלי כפול, מניחים לצינון.
- בקערת מיקסר בעזרת וו הגיטרה מקציפים את החמאה כחצי דקה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 3 דקות.
- מוסיפים תוך כדי הקצפה את תמצית הוניל ואת הביצים אחת לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת, ממשיכים להקציף עוד דקה.
- מוסיפים את הקמח במהירות נמוכה לסירוגין עם מיץ התפוזים וגרידת קליפת התפוז.
- מוסיפים את השוקולד המומס במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של כשעה או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
- מוציאים ומצננים 10 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית ומניחים על רשת מעל תבנית.
- יוצקים את הריבה המומסת על העוגה ומורחים לשכבה דקה ואחידה, מניחים לצינון.
- כשהעוגה קרה מכינים את הציפוי - מחממים את השמנת והדבש עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד בקערה ומניחים לדקה, מערבבים בעדינות עד להמסת השוקולד.
- מצננים עד לסמיכות יציקה**, יוצקים על העוגה ללא מריחה ומניחים להתייצבות.
- מעבירים לצלחת הגשה.
הערות
- * אין חובה.
- ** חשוב לצנן את תערובת השוקלד לקבלת שכבה עבה של ציפוי.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -