עוגת גבינה עם בצק קקאו

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
1/2 2 כוסות+2 כפות קמח
1/4 כוס קקאו
3 כפיות אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה מס' 2
200 גר' חמאה או מרגרינה קרה
למלית:
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
500 גר' גבינה כחושה*
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים מס' 2
1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
1/2 2 כוסות+2 כפות קמח
1/4 כוס קקאו
3 כפיות אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה מס' 2
200 גר' חמאה או מרגרינה קרה
למלית:
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
500 גר' גבינה כחושה*
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים מס' 2
1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת מעבד מזון במספר פולסים רק עד שהבצק מתאחד, מוציאים ולשים מעט, אוספים לכדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לשעה.
- מערבבים את כל חומרים המלית בקערה לתערובת אחידה ללא גושים.
- מחממים אץ התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית 24-26 קפיצית.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-2/3 ו-1/3, את החלק הגדול מרדדים לעיגול בקוטר גדול ב-5 ס"מ מקוטר התבנית, מניחים את העיגול על התחתית והדפנות בתבנית, מהדקים קלות.
- יוצקים את המלית לתחתית, מכניסים לאפיה, לאחר 10 דקות מוציאים, תולשים פיסות מהבצק הנותר ומניחים על המלית, ממשיכים לאפות עוד כ-50 דקות או עד להתייצבות המלית.
- מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
הערות
- העוגה אינה גבוהה.
- *גבינת "טוב טעם", "כנען" או כל גבינה כחושה דומה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תפוחי אדמה וכרישה [אבי מ.] -
- טורט בננות [אבי מ.] - עוגה אוורירית
- עוגת שוקולד פאדג' ושקדים [אבי מ.] -
- מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- פטה אבוקדו [אבי מ.] -
- תפוחי עץ מבושלים [אבי מ.] - כתחליף לאפית התפוחים בתנור
- שושני תפו"א [אבי מ.] - שושני תפו"א עם גיוונים כתוספת למנה עיקרית