Pesto
תפריט
ד', 27 ינו 2021, 11:13
110463 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם "קוטג'"

לחם לבן בעיצוב שונה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3170   

לחם
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1/3 1 כוס מים
1 כפית סוכר
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
500 גר' קמח
2 כפיות מלח
2 כפות שמן

דרך הכנה
  1. מנפים את הקמח והמלח לקערה, יוצרים גומה ומניחים בצד.
  2. ממיסים את הסוכר והשמרים בחצי כוס מהמים בקערה קטנה, מניחים ל-10 דקות.
  3. מוסיפים את השמרים והמים הנותרים לגומה ומתחילים לערבב ידנית או עם קרס הלישה במיקסר.
  4. מוסיפים את השמן לאחר כמה סיבובים וממשיכים ללוש עוד 8 דקות במהירות בינונית או לשים על משטח 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד, כמות הנוזלים יכולה להשתנות בהתאם ללחות הקמח, להוסיף מעט יותר קמח או מים לפי הצורך לקבלת בצק שאינו דביק ולאחר כידרור שומר על צורתו ואינו מתפחס מאד.
  5. מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים במגבת לחה, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. טופחים על הבצק להחזרה לנפח המקורי, לשים מעט ומחלקים ל-2/3 ו-1/3.
  7. מכדררים את שני החלקים, מניחים את החלק הגדול בתבנית על נייר אפיה ומשטחים קלות, משטחים מעט את הכדור הקטן מניחים אותו מעל, מכניסים ידית עגולה של כף עץ מקומחת או משומנת למרכז הכדור העליון ודוחפים/מכניסים כלפי מטה עד לתבנית, ניתן לעשות זאת גם בעזרת האצבע.
  8. מברישים במעט מים ומניחים בתנור כבוי לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  9. מוציאים את התבנית מהתנור, מחממים את התנור ל-200°, מכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים על רשת, מפזרים מעל מעט קמח.
הערות
- ניתן להכין באותה שיטה גם לחמים אישיים קטנים.
אין תגובות עדיין
לחם "קוטג'" By , 2006-08-24T09:08:39+03:00 לחם לחם לבן בעיצוב שונה Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: Tags: none Ingredients: - 1/3 1 כוס מים1 כפית סוכר1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים500 גר' קמח 2 כפיות מלח2 כפות שמן... Instructions: מנפים את הקמח והמלח לקערה, יוצרים גומה ומניחים בצד. ממיסים את הסוכר והשמרים בחצי כוס מהמים בקערה קטנה, מניחים ל-10 דקות. מוסיפים את השמרים והמים הנותרים לגו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר