בייגל בצק עלים במלית אגוזים

20 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
450 גר' בצק עלים מופשר
למלית:
100 גר' אגוזי לוז טחונים
100 גר' מרציפן
1 ביצה
קורט מלח
1 כף רום (לא תמצית)
1/4 כפית קינמון
1 כפית גרידת קליפת לימון
למלית:
100 גר' אגוזי לוז טחונים
100 גר' מרציפן
1 ביצה
קורט מלח
1 כף רום (לא תמצית)
1/4 כפית קינמון
1 כפית גרידת קליפת לימון
דרך הכנה
- מכינים את המלית, מגרדים את המרציפן בפומפיה לקערה, מוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים, מוסיפים את הביצה, הקינמון, המלח, הרום וגרידת קליפת הלימון ומערבבים, אם התערובת יבשה מוסיפים עוד 2-3 כפות מים לקבלת תערובת סמיכה שניתנת למריחה, מניחים בצד.
- על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק המופשר למלבן בגודל 50X30 ס"מ, חוצים את הבצק לקבלת 2 מלבנים בגודל 30X25 ס"מ.
- מברישים מלבן אחד בנעט מים ומורחים עליו את המלית, מניחים מעל את העלה השני ומהדקים, מעבירים למקרר ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-200°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
- בעזרת סכין חדה או גלגל חיתוך חותכים פסים ברוחב 1.5 ס"מ לרוחב הבצק, מתקבלות רצועות באורך 25 ס"מ וברוחב 1.5 ס"מ, מסובבים כל רצועה לבורג, מניחים את קצות הרצועה במרכזה לקבלת מעין בייגלה.
- מניחים בתבנית במרווחים של 5 ס"מ ומכניסים את התבנית למקרר ל-10 דקות.
- מכניסים לאפיה של כ-15 דקות או עד לתפיחה ולהשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
- מפזרים מעל אבקת סוכר לאחר צינון מלא ושומרים בכלי סגור.
הערות
ניתן להחליף את הרום בכל ליקר אחר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


6
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף