מרובעי לימון

32 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
350 גר' חמאה או מרגרינה רכה
3/4 1 כוסות סוכר
3 כפות גרידת קליפת לימון צהוב
5 ביצים מס' 2
2 כפיות תמצית לימון
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
3/4 כוס קורנפלור
3 כפיות אבקת אפיה
לציפוי:
250 גר' אבקת סוכר מנופה
מיץ לימון סחוט טבעי
1 כפית גרידת קליפת לימון צהוב
3/4 1 כוסות סוכר
3 כפות גרידת קליפת לימון צהוב
5 ביצים מס' 2
2 כפיות תמצית לימון
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
3/4 כוס קורנפלור
3 כפיות אבקת אפיה
לציפוי:
250 גר' אבקת סוכר מנופה
מיץ לימון סחוט טבעי
1 כפית גרידת קליפת לימון צהוב
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה משומן בתבנית 30X40.
- מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והקורנפלור, מניחים בצד.
- בקערה או בקערת מיקסר מקציפים את החמאה למרקם קל, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 3 דקות, עוצרים באמצע התהליך ומגרדים את הדפנות, ממשיכים להקציף לתערובת בהירה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, מקציפים עוד דקה לאחר הוספת הביצה האחרונה, מוסיפים את גרידת הלימון, תמצית הוניל ותמצית הלימון, מקציפים עוד חצי דקה.
- מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים לאט עד לקבלת תערובת אחידה.
- יותקים את התערובת לתבנית ומחליקים/מיישרים.
- מכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד לקפיציות והשחמה קלה.
- מוציאים ומצננים על רשת, יוצקים את הציפוי ומחליקים, מניחים להתייצבות התיפוי וחותכים למרובעים.
- להכנת הציפוי - מנפים את אבקת הסוכר לקערה, מוסיפים את גרידת קליפת הלימון ומערבבים, מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ומערבבים, מוסיפים עוד מעט מיץ לפי הצורך רק עד לקבלת סמיכות של מעין פודינג סמיך.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף