שושני תפו"א
שושני תפו"א עם גיוונים כתוספת למנה עיקרית
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
4 כוסות מחית תפו"א חמה*
50 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
6 חלמונים
3/4 כפית מלח או לפי הטעם
1/8 כפית פלפל לבן טחון או לפי הטעם
50 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
6 חלמונים
3/4 כפית מלח או לפי הטעם
1/8 כפית פלפל לבן טחון או לפי הטעם
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°, מניחים נייר אפיה משומן קלות בתבנית תנור.
- בקערה מערבבים את מחית תפו"א החמה עם החמאה והמלח, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- טורפים מעט את החלמונים ומוסיפים לקערה, מערבבים היטב, זה הזמן להוסיף את התוספות לגיוון מטה.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר (פיה) כוכבי בקוטר 12-14 מ"מ או שקית ניילון חזקה שקוטמים את קצה, מזלפים שושנים על נייר האפיה בקוטר 5-8 ס"מ.
- אופים כ-20 דקות או עד להשחמה קלה, מוציאים ומגישים.
ניתן להוסיף לתערובת אחד או כמה מהגיוונים:
:: 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת.
:: 3 כפות פטרוזיליה או כל עשב טיבול קצוץ דק.
:: 3 כפות בצל קצוץ דק מטוגן להשחמה קלה.
:: 2 כפיות פפריקה מתוקה.
:: 6 כפות שמנת מתוקה או חמוצה.
הערות
- ניתן להכין מראש ולשמור במקרר, לחמם בתנור לפני ההגשה.
- מספר המנות בהתאם לגודל השושנים.
- * כ-6-8 תפו"א בגודל בינוני.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג