Pesto
תפריט
ש', 23 נוב 2019, 01:43
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרובעי אפרסקים ופירורים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5585   

מרובעי אפרסקים ופירורים
32 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

150 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
3/4 1 כוסות קמח תופח
למלית:
20 חצאי אפרסקים משומרים בסירופ
לפירורים:
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה

דרך הכנה
  1. מסננים את האפרסקים מהסירופ, מעבירים לקערת מעבד מזון ומעבדים למחית גסה במספר פולסים, אפשר גם למעוך ידנית בקערה עם מועך פירה, מניחים בצד.
  2. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 30X40, מניחים נייר אפיה משומן בתחתית.
  3. בקערה או במיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל 3 דקות, מוסיפים את הביצים אחת אחת.
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק חלק, מורחים את הבצק בתבנית ומחליקים.
  5. יוצקים את מחית האפרסקים מעל בגובה אחיד.
  6. בקערת מעבד המזון מערבבים בפולסים את החומרים לפירורים רק עד קבלת פירורים, מפזרים את הפירורים על שכבת האפרסקים.
  7. מכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד להשחמה קלה של הפירורים.
  8. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת לפני החיתוך ליחידות של 7X5 ס"מ.
הערות
  • ניתן גם לפרוס את האפרסקים ולהניח על הבצק בחפיפה.
  • ניתן להשתמש באפרסקים טריים כתומים בלבד ובשלים, יש צורך לטבול במים רותחים להסרת הקליפה, לחצות ולגלען, להוסיף 1/3 כוס סוכר או לפי הטעם ולרסק למחית.
  • ניתן להשתמש ב-3/4 1כוסות קמח רגיל ו-2 כפיות אבקת אפיה במקום הקמח התופח.
  • ניתן גם להכין בתבנית עגולה 26.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
הכנתי את העוגה, היא הצליחה, היא עלתה יפה. אבל היא לא מרשימה בטעמה!!! בצק הבסיס לא טעים במיוחד.
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יום מחוץ למקרר, 3 ימים במקרר.

להניח על צלחת הגשה מכוסה בניילון גמיש או בקופסה מרובעת סגורה.
5
אבי שלום, איך וכמה זמן ניתן לשמור את המרובעים?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, 1/2 קג' פרי מסונן.
3
קודם כל ברצוני לשבח את האתר ולפרגן: האתר פשוט מקסים, כחובבת אפיה ובישול טרייה, אני נכנסת להמון אתרים...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לשאלתך הראשונה - ניתן להמיר את החמאה בשמן אבל אז יש צורך בהקצפת הביצים השלמות עם הסוכר כשתי דקות ולהמשיך...»»
1
ציון 10
אבי שלום
המתכון נשמע מעולה!! שתי שאלות קטנות: אם אני לא רוצה להשתמש בחמאה או מרגרינה אלא בשמן- איך...»»
מרובעי אפרסקים ופירורים By , 2006-08-15T01:08:47+03:00 מרובעי אפרסקים ופירורים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 32 Tags: none Ingredients: - 150 גר' חמאה או מרגרינה רכה1 כוס סוכר1 כפית תמצית וניל4 ביצים3/4 1 כוסות קמח תופחלמלית:20 חצאי אפרסקים משומרים בסירופלפירורים... Instructions: מסננים את האפרסקים מהסירופ, מעבירים לקערת מעבד מזון ומעבדים למחית גסה במספר פולסים, אפשר גם למעוך ידנית בקערה עם מועך פירה, מניחים בצד. מחממים את התנור ל-180°, משמנים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר