עוגיות ניטוף
מתכון בסיסי וגיוונים

36 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר
1/4 2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-°180, מניחים נייר אפיה לא משומן בתבנית תנור.
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה ומניחים בצד.
- בקערת המיקסר או בקערה רגילה מקציפים את החמאה למרקם רך, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לתערובת אחידה, לא יותר מכך.
- מוסיפים את הביצים ו-1 כוס קמח ואת תמצית הוניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
- מנטפים כמות של כף במרחקים של 5 ס"מ בין העוגיות.
- אופים כ-10 דקות או עד ששולי העוגיות משחימים מעט.
- מוציאים את התבנית, מניחים לצינון של מספר דקות, מרימים את העוגיות בעזרת מרית ומניחים על רשת לצינון מלא.
גיוונים:
ניתן להוסיף לתערובת 1 כוס שוקולד צ'יפס
ניתן להחליף את תמצית הוניל בתמצית לימון או שקדים.
ניתן להחליף את הסוכר הלבן ב-1 כוס סוכר חום בהיר.
ניתן להחליף 1 כוס קמח ב-1 כוס שקדים טחונים או אגוזי לוז טחונים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -