צמת שמרים שוקולד

30 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[25 מדרגים]
מרכיבים
- 1 כוס חלב או מים
- 150 גר' חמאה או מרגרינה רכה
- 1 כף שמרים יבשים (25 גר' טריים)
- 1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
- 1/2 כוס סוכר (100 גר')
- 3 חלמונים
- קורט מלח
למלית:
- ממרח שוקולד*
- 2 כוסות אגוזים קצוצים
- לציפוי:
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית מיץ לימון
דרך הכנה
- מחממים את החלב והחמאה בסיר עד להמסת החמאה, לא מרתיחים!, מצננים למצב פושר.
- מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, מוסיפים את תערובת החלב הפושר ומתחילים לערבב, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- מניחים את הבצק מכוסה בניילון במקרר בקערה משומנת קלות ללילה.
- מוציאים למשטח מקומח קלות,טופחים על הבצק ומחלקים את הכמות לשניים.
- מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים את ממרח השוקולד בשכבה של 2 מ"מ על הבצק ובמרחק מה מהשוליים, מפזרים מחצית מכמות האגוזים ומגלגלים לרולדה.
- חוצים כל רולדה לשניים לאורכה, מסובבים את שתי הרצועות ליצירת צמה, צד החתך כלפי חוץ.
- מניחים את הרולדות על נייר אפיה בתבנית תנור ומורחים בביצה טרופה.
- מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-45 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים, מורחים מיד את הציפוי ומצננים.
- להכנת הציפוי - בזמן אפית העוגות ממיסים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה, מבשלים עוד 2 דקות או עד לסמיכות סירופ דליל ומסירים מהאש.
הערות
- * כל ממרח שוקולד.
- ניתן לאפות את הצמות בתבניות אינגליש קייק גם חד פעמיות, לשמן היטב את התבניות ולהתאים את אורך הצמה לתבנית.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


128
126
ציון 10
120
ציון 10
119
118
115
111
108
106
104
101
100
96
94
92
91
87
85
82
76
ציון 10
74
72
68
67
ציון 10
64
ציון 10
61
58
54
52
ציון 10
49
ציון 10
44
ציון 10
43
ציון 10
40
37
33
31
ציון 10
27
24
ציון 10
22
17
15
ציון 10
13
10
ציון 10
8
ציון 10
5
3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קלת הכנה [אבי מ.] -
- סלט חומוס אליפות [IssacB] - מתכון ללקק ת'אצבעות, שעובר במשפחה 3 דורות
- רצועות בקר מוקפצות [שף אמיר מרקוביץ'] - עם אטריות ,עגבניות שרי ובזיליקום בסגנון אסייתי
- מרק אדום לקובה אדומה [pingwinit] -
- עוגת פירות יבשים בחושה [אבי מ.] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי