Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 03:12
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צמת שמרים שוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 32546   

צמת שמרים שוקולד
30 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[25 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 כוס חלב או מים
  • 150 גר' חמאה או מרגרינה רכה
  • 1 כף שמרים יבשים (25 גר' טריים)
  • 1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • 3 חלמונים
  • קורט מלח

למלית:
  • ממרח שוקולד*
  • 2 כוסות אגוזים קצוצים
  • לציפוי:
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית מיץ לימון
דרך הכנה
  1. מחממים את החלב והחמאה בסיר עד להמסת החמאה, לא מרתיחים!, מצננים למצב פושר.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, מוסיפים את תערובת החלב הפושר ומתחילים לערבב, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  3. מניחים את הבצק מכוסה בניילון במקרר בקערה משומנת קלות ללילה.
  4. מוציאים למשטח מקומח קלות,טופחים על הבצק ומחלקים את הכמות לשניים.
  5. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים את ממרח השוקולד בשכבה של 2 מ"מ על הבצק ובמרחק מה מהשוליים, מפזרים מחצית מכמות האגוזים ומגלגלים לרולדה.
  6. חוצים כל רולדה לשניים לאורכה, מסובבים את שתי הרצועות ליצירת צמה, צד החתך כלפי חוץ.
  7. מניחים את הרולדות על נייר אפיה בתבנית תנור ומורחים בביצה טרופה.
  8. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-45 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים, מורחים מיד את הציפוי ומצננים.
  9. להכנת הציפוי - בזמן אפית העוגות ממיסים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה, מבשלים עוד 2 דקות או עד לסמיכות סירופ דליל ומסירים מהאש.
הערות
  • * כל ממרח שוקולד.
  • ניתן לאפות את הצמות בתבניות אינגליש קייק גם חד פעמיות, לשמן היטב את התבניות ולהתאים את אורך הצמה לתבנית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
130
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
127
ציון 10
יצא מדהים גם עם מלית קינמון....
124
האם אפשר למלא במלית קינמון ואם כן היכן אפשר למצוא מתכון למלית ? תודה
123
ריי (מקצוענ/ית)
ציון 9
בצק נפלא עוגה נפלאה,הכפלתי כמות נבלע כגרעינים
122
ראובן מ. (עורך)
החמאה צריכה להתמצק. אם אכן כך, אפשר לגשת לעבודה. אפשר להמהיר בפריזר, רק שלא יקפא.
121
ריי (מקצוענ/ית)
הבצק חייב להיות לילה במקרר? הבצק מהשעה 10 ובא לי לאפות השעה 14:00 אפשרי?
120
ציון 10
This cake was really great! The only problem with it is that I couldn't stop eating it...
119
הבצק-נוח מאד לעבוד איתו אבל הוא לא מתוק וצריך למרוח עליו את הציפוי. כמה סוכר צריך להוסיף לבצק כדי שלא לשים ציפוי?
117
אם יש כאן 116 תגובות כנראה שחובה עליי לנסות
- ינוסה בקרוב.
116
ראובן מ. (עורך)
תלוי מה עובי שכבות הבצק האפוי. אם הן עבות מדי, יורגש יותר הבצק מאשר המלית, וזה אומר תפיחת יתר או יותר...»»
115
ראובן-בוקר אור,
הבצק של שמרים יצא מעולה-אין ספק שזה הבצק הקבוע שלי.
ושאלה כללית: חילקתי את...»»
114
ראובן מ. (עורך)
שימוש בקיסם לא מתאים בכל המקרים. השחמה של המעטפת היא סימן ברור, ובמאפי-שמרים גם נקישה על המאפה תצביע...»»
113
עוד שאלה-כיצד יודעים שעוגת השמרים אפויה גם מבפנים? עניין הקיסם מתאים גם לעוגות שמרים? תודה
111
ראובן -תודה על עוד מתכון לרולדה מומלצת-טעימה
אתמול בסוף הכנתי.אחד מילאתי עם פרג ואגוזים-והשני עם...»»
110
תודה. בבוקר -בדקתי את הבצק.תפיחה -היתה
אבל לא עד סוף הקערה.
109
ראובן מ. (עורך)
107
ראובן מ. (עורך)
שאלה טובה. אמנם שמרים יבשים מוגנים יותר, אך תמיד עדיף לערבב את השמרים ראשונים עם הקמח (בעזרת מטרפת לדוגמה)...»»
105
ראובן מ. (עורך)
אפשרי. הקירור מעכב את ההתפחה עד שהיא כמעט ונעצרת, לכן רצוי מיד לאחר ההכנה להכניס לקירור.
לאחר מכן מוציאים ומשתמשים מיד.
104
האם אפשרי היום בערב להכין את הבצק-
לשים במקרר. ורק מחר אחה"צ -להוציא מהמקרר ולרדד וכו'?זה לא יגרום...»»
103
תודה רבה רבה ראובן .מ.
102
ראובן מ. (עורך)
אפשר לחתוך לאורך עם כל מילוי אחר. יש סוגי מילוי שדורשים הכנה/בישול מראש, כמו הפרג, זמן האפייה כמעט -...»»
101
האם כשעושה מילוי למתכון זה של קינמון או פרג האם גם לחתוך את הרולדה לשניים ולהמשיך באותו תהליך ,או לגלגל...»»
100
ממליצה מאוד על המתכון הנ"ל. קל להכנה והבצק יוצא מצויין. אני מילאתי עם מלית פרג של פליבולה והוספתי קצת אגוזים טחונים.
99
ראובן מ. (עורך)
בד"כ היכן שמצוין מולסה, סירופ, סוכר. לגופו של מתכון.
98
אפשר לשים אגבה במאפים?
97
ראובן מ. (עורך)
לא צריכה להתייאש, אני לא מאמין שיצא קשה בגלל תחליף הסוכר אלא מתהליך האפייה (אם ההבצק יצא נכון).
אגב,...»»
95
ראובן מ. (עורך)
הצבע זה כנראה בגלל הסוכר. עוגה קשה עקב אפייה ארוכה מדי או השארת העוגה בתנור לאחר מועד האפיה.
זו...»»
94
אפיתי את הצמות עם "כמו סוכר" יצאו לי עוגות בהירות וקשות, האם זה בגלל שלא השתמשתי בסוכר רגיל?
93
ראובן מ. (עורך)
סוכר משחים בעת אפייה/בישול. לגבי הכמויות במתכונים - כל אחד לגופו.
לגבי המלצה, מנוע מאיתנו להמליץ...»»
90
ראובן מ. (עורך)
ניתן להשתמש בתחליף סוכר, אך ראוי לציין שחלק מהצבע הכהה הוא בזכות הסוכר.
89
האם אפשרי במקום סוכר לשים תחליף? אולי סוכר לייט?תודה
88
ראובן מ. (עורך)
טכניקת עיצוב ידועה, שבה חותכים את הרולדה (הגליל) לאורך, ואכן מתקבלים שני חצאים פתוחים בצד אחד.
בזהירות...»»
87
תודה רבה על המתכונים הנפלאים. כבר הכנתי הרבה מהמאפים ומהתבשילים שבאתר, והם יצאו נהדר!
שאלת "קיטבג"...»»
86
ראובן מ. (עורך)
אי אפשר להכליל. העוגה הזו יוצאת מעט לחה מבפנים, אחרת היא יבשה ובטעם 'לחם'.
לגבי השימוש בטורבו, אם...»»
84
אפיתי מספר פעמים את הרולדות והם נהדרות
83
ראובן מ. (עורך)
לפני שלב 3 אפשר להקפיא. לאחר מכן הפשרה במקרר ואז בחוץ ולהמשיך מ-4.
כל מילוי עם תוספת ווניל יכול...»»
81
תודה על התגובה המהירה..באמת הטעות היא שהשארתי את העוגות בתנור כבוי לאחר האפיה.
80
ראובן מ. (עורך)
לרוב עקב מחסור בנוזלים/שומן או אפיית יתר (כולל השארה בתנור כבוי).
79
העוגות יצאו מאוד יפות למראה אך הן היו מאוד יבשות. מה הסיבה?
78
ראובן מ. (עורך)
בקירור התפיחה איטית אך משביחה את הבצק.
לגבי מידות, ראי לוח המרות.
בצק שמרים לשים בהתאם לדרישות...»»
77
כמה זמן מומלץ ללוש בצק שמרים?
והאם כוס הכוונה ל-240/250 מ"ל?
אפשר להתפיח כל בצק כל הלילה?תודה
76
ציון 10
אתמול דהיינו 28.12.09 הכנתי את הבצק של הרולדות , אם היה ציון יותר מ10 הייתי מציינת רולדות פשוט מעולות...»»
75
ראובן מ. (עורך)
עדיף חלבה מפוררת אם את לא מנוסה בהכנה שלה, אחרת זה עשוי להיות נוזלי מדי ולגלוש החוצה.
במקום קורנפלור אפשר קמח.
74
שלום רציתי לדעת כמה שאלות אם אפשר:
1)כמה זה יוצא חצי קילו קמח בנפח של כוס של 250מ"ל
2)אני...»»
73
ראובן מ. (עורך)
יש ממרח שוקולד נוזלי יותר, אבל גם אז צריך להיזהר בעת הקיפול שלא יברח לצדדים.
אפשר למרוח חמאה מומסת,...»»
71
ראובן מ. (עורך)
איילת, קחי מקצה שיפורים: לוח המרות ודפדוף בתגובות קודמות באתר באותם נושאים. תודה
69
ראובן מ. (עורך)
אמור לתפוח. כמה זה "מעט" יחסית לגודל המקורי?
אם לא תפח כלל זה יכול להיות מכמה סיבות, ביניהן השמרים,...»»
67
ציון 10
העוגה מ-צ-ו-י-י-נ-ת!!! לא מפסיקים לבקש ממני להכין אותה, קלה וטובה גם למי שחושש משמרים...
66
ציון 10
תודה על המתכון הנהדר והאתר המדהים! קיבלתי הרבה מחמאות על העוגה
65
ציון 10
עוגה מצוינת, מכניסה הרבה עוגות שמרים בכיס הקטן... המשפחה טרפה ודרשה עוד!
63
כיצד ננצל את החלבונים ? אני מעוניינת להכין כמות כפולה.
תודה
62
ראובן מ. (עורך)
מאוד פשוט: הכפילי את כמות הבצק והמלית. יש מספיק משחק לשנות את גודל הצמות למקרה של עודף/חוסר בכמות.
60
ראובן מ. (עורך)
למה שלא תלכי על המתכון של עוגת שושנים?
59
היי אבי,
ברצוני לשאול אם אפשר להשתמש במתכון זה ובמקום רולדות להכין עוגת שושנים?
58
אבי שלום, אני מתה על האתר שלך,פשוט תענוג, רציתי לשאול כמה רולדות יוצאים מהכמות של צמת השמרים הנ"ל?
57
ראובן מ. (עורך)
בוודאי. הפשרה וחימום קצר בתנור.
56
האם ניתן להקפיא את העוגה כשהיא אפויה?
55
ראובן מ. (עורך)
חפשי את המתכון "עוגת שמרים ופרג" או "מילוי פרג".
54
אבי שלום. הייתי רוצה להכין את אותו בצק רק עם מילוי של פרג. אודה לך אם תוכל לתת מתכון למילוי פרג?
53
ציון 10
אבי - יצא מדהים! נטרף עוד כשהיה חם (-:
תודה
52
ציון 10
היי אבי ,
אפיתי הבוקר את צמות השמרים , מלאתי בנוטלה .
טעים , טעים וקל להכנה .
קבלתי המון...»»
51
האם אפשר להשתמש באבקת סוכר במקום בוכר רגיל לציפוי?
50
לא צריך להתפיח את השמרים במים חמים קודם?
48
אבי מ. (מקצוענ/ית)
47
האם ישנן אפשרויות מילוי נוספות למתכון זה? תודה מראש, ליאור.
46
אבי בוקר טוב תודה רבה על תשובתך המהירה אנסה ואדווח לך
45
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תכיני סירופ סוכר פשוט 1:1 סוכר ומים ומעט תמצית וניל, תבשלי עד להמסת הסוכר, תביאי לרתיחה ותבשלי עוד דקה...»»
44
ציון 10
הי אבי סיגי צרפתי אימצתי את המתכון כבר ליפני הרבה זמן וזה פשוט הולך ומישתבח עם הזמן הנסיון והידע פשוט...»»
42
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תמיד להתפיח בצק כשהוא מכוסה.
41
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל ממרח לפי הטעם, נוטלה, "השחר", פרה...
40
הי אבי תשובתך המהירה בבקשה ,כי הרולדה כבר מוכנה ורציתי לדעת האם כשמניחים להתפחה צריך לכסות?
39
הי אבי באיזה שוקולד אתה ממליץ להשתמש?
38
אבי מ. (מקצוענ/ית)
את הבצק מניחים בקערה ואותה מכסים בניילון נצמד.

מכניסים לקרור ל-6 שעות לפחות, מעבר לכך אין משמעות...»»
36
מלי58 (מנוסה)
שלום אבי, העוגה מצויינת תודה רבה.
35
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראה/י תגובה מספר 2.
34
לא הבנתי איך עושים את הצורה
אשמח להסבר תודה רבה
33
עוגת השמרים (שוקולד) מצויינת, כמו כל המתכונים באתר. כדאי רק להמיס את השמרים (אם טריים), קודם, בנוזלים.
32
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נהפוך הוא, את כנראה התפחת יותר מדי, חייבים להשאיר מעט לתפיחת תנור.
בנוסף יתכן ש...
כנראה שהעוגות...»»
31
ציון 10
אבי שלום, הכנתי היום את העוגה, היא יצאה בהתחלה מדהימה אבל אחרי בערך 10 דק' של צינון - העוגה "ירדה"...»»
30
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט ניתן להקפיא לפני תפיחה, להכניס לשקית ניילון ולהקפיא, להפשיר במקרר ולהתפיח בטמפרטורת החדר.
29
האם אפשר להקפיא את הבצק? כלו' להכין עוגה אחת בכל פעם?
28
אבי מ. (מקצוענ/ית)
350°F.
26
ציון 10
אבי הי,
מתכון מעולה.. כרגיל - תודה !
25
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ההבדלים הם לפעמים בכמות השומן או בהרכב החומרים בכלל שלפעמים נראה שולי אבל משנה הרכב, נסי את זאת למעלה, מצוינת.
22
עוגה נפלאה . למרות שלא השארנו אותה לילה שלם במקרר (רק שעתיים בערך...) היא יצאה ממש מוצלחת. מומלץ בחום...
21
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להמיר בשמן, 3/4 כוס שמן.
20
אבי שלום
האם ניתן להחליף את המרגרינה בשמן ?אם כן באיזו כמות?
19
ציון 10
אבי, יצא מהמם.טעים משהו משהו.
תודה
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
17
האם המירשם מתאים גם להתפחה מחוץ למקרר?או כיצד ניתן לקצר את זמן ההתפחה הראשוני?האם הכוונה ל-2 תבניות חד פעמיות בלבד?35 סמ?
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תודה סיגי, בהצלחה גם לך.
15
ציון 10
אבי בוקר טוב אני קונדיטורית שמשוטטת בזמני החופשי בהרבה אתרים וברצוני לומר לך אתה תותח כל מירשם פצצה פשוט מעולה יישר כח
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בצק שמרים קר, זה שמכיל שומן בכמות יחסית גדולה מוכנס למקרר לוא דווקא לתפיחה, תפיחה תהיה אם הבצק היה חם...»»
13
אבי שלום!
שמעתי שבצק שמרים שאמור לנוח במקרר מספר שעות לא אמור לתפוח למרות שקראתי שהוא אכן תופח?
12
המתכון פשוט פיצוץ.
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
...»»
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שנה טובה גם לך.
8
ציון 10
אבי האתר מדהים יישר כוח ושנה טובה
ורק תמשיך לעדכן אותנו כל הזמן במתכונים
הנפלאים תודה
חדוה
7
ציון 10
העוגה פשוט מעולה!
עוגת שמרים הטובה ביותר שטעמתי!!!
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
התפחה ללילה היא רק מושג זמן, 8-10 שעות.
5
היי אבי- פסטו
מהו הזמן הנדרש להתפחה, במידה והכנתי את הבצק בבוקר?
האם חובה התפחת לילה?
בתודה אתי
3
לא הבנתי מה קורה בסעיף 6 .....כמה רולדות מתקבלות? מסובבים את שני החצאים יחד? איך החתך ישאר למעלה עם מגלגלים אותם יחד?
צמת שמרים שוקולד By , 2006-07-26T18:07:59+03:00 צמת שמרים שוקולד Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 30 Tags: none Ingredients: - 1 כוס חלב או מים 150 גר' חמאה או מרגרינה רכה 1 כף שמרים יבשים (25 גר' טריים) 1/2 3 כוסות קמח (500 גר') 1/2 כוס סו... Instructions: מחממים את החלב והחמאה בסיר עד להמסת החמאה, לא מרתיחים!, מצננים למצב פושר. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, מוסיפים את תערובת החלב הפושר ומתחילים לערבב, מוסיפים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר