צמת שמרים שוקולד

30 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[25 מדרגים]
מרכיבים
- 1 כוס חלב או מים
- 150 גר' חמאה או מרגרינה רכה
- 1 כף שמרים יבשים (25 גר' טריים)
- 1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
- 1/2 כוס סוכר (100 גר')
- 3 חלמונים
- קורט מלח
למלית:
- ממרח שוקולד*
- 2 כוסות אגוזים קצוצים
- לציפוי:
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית מיץ לימון
דרך הכנה
- מחממים את החלב והחמאה בסיר עד להמסת החמאה, לא מרתיחים!, מצננים למצב פושר.
- מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, מוסיפים את תערובת החלב הפושר ומתחילים לערבב, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- מניחים את הבצק מכוסה בניילון במקרר בקערה משומנת קלות ללילה.
- מוציאים למשטח מקומח קלות,טופחים על הבצק ומחלקים את הכמות לשניים.
- מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים את ממרח השוקולד בשכבה של 2 מ"מ על הבצק ובמרחק מה מהשוליים, מפזרים מחצית מכמות האגוזים ומגלגלים לרולדה.
- חוצים כל רולדה לשניים לאורכה, מסובבים את שתי הרצועות ליצירת צמה, צד החתך כלפי חוץ.
- מניחים את הרולדות על נייר אפיה בתבנית תנור ומורחים בביצה טרופה.
- מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-45 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים, מורחים מיד את הציפוי ומצננים.
- להכנת הציפוי - בזמן אפית העוגות ממיסים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה, מבשלים עוד 2 דקות או עד לסמיכות סירופ דליל ומסירים מהאש.
הערות
- * כל ממרח שוקולד.
- ניתן לאפות את הצמות בתבניות אינגליש קייק גם חד פעמיות, לשמן היטב את התבניות ולהתאים את אורך הצמה לתבנית.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


128
126
ציון 10
120
ציון 10
119
118
115
111
108
106
104
101
100
96
94
92
91
87
85
82
76
ציון 10
74
72
68
67
ציון 10
64
ציון 10
61
58
54
52
ציון 10
49
ציון 10
44
ציון 10
43
ציון 10
40
37
33
31
ציון 10
27
24
ציון 10
22
17
15
ציון 10
13
10
ציון 10
8
ציון 10
5
3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- סלט גזר וקישואים עם שומשום [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר "דוד משה"
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- עוגות טורט תפוזים וקוקוס [david99] - עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה
- בייגל [אבי מ.] -
- תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- רגל קרושה [אבי מ.] -