Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 17:07
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקלד כהה מהירה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6357   

עוגת שוקלד כהה מהירה
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

250 גר' חמאה או מרגרינה
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1 כף אבקת קפה נמס
1/2 1 כוסות מים רותחים
1/2 1 כוסות סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס קקאו
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' חמאה או מרגרינה

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160, משמנים תבנית 26, מניחים נייר אפיה משומן בתחתית.
  2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והקקאו לקערה ומניחים בצד.
  3. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל או בסיר כפול, מצננים מעט.
  4. ממיסים בקערה את הקפה הנמס במים הרותחים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה ולהמסת הסוכר, מניחים לצינון.
  5. טורפים מעט את הביצים ומוסיפים, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים, מוסיפים את תערובת הקמח-קקאו ומערבבים לתערובת ללא גושים.
  6. יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-75 דקות או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
  7. מוציאים ומצננים חצי שעה בתבנית על רשת צינון.
  8. משחררים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.
  9. לציפוי - ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל, מצננים מעט ומורחים על העוגה.

מקור: Cadbury

הערות
  • העוגה אינה גבוהה מאד אבל איכותית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ציון 10
העוגה מעולה ופשוטה להכנה, היא "עוגת הבית" שלנו כשזה מגיע לעוגות שוקולד. אנו בחרנו לבצע בה שני שינויים:...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
העוגה לא מתפוררת, אינני יודע מה לא עשית נכון כי ההכנה פשוטה מאד, שימי רק לב לא לאפות יתר על המידה, זאת עוגה טובה מאד.
3
העוגה ממש מתפוררת (אי אפשר לפרוס אותה...)-מה יכולה להיות הטעות שלי?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, 1 כוס שמן.
1
האם אפשר להמיר מרגרינה בשמן ואם כן כמה?
עוגת שוקלד כהה מהירה By , 2006-07-12T10:07:11+03:00 עוגת שוקלד כהה מהירה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 250 גר' חמאה או מרגרינה200 גר' שוקולד מריר קצוץ1 כף אבקת קפה נמס1/2 1 כוסות מים רותחים1/2 1 כוסות סוכר2 ביצים1 כפית תמצית וניל 1/2 1 כוסות קמח2 כפיות... Instructions: מחממים את התנור ל-160, משמנים תבנית 26, מניחים נייר אפיה משומן בתחתית. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והקקאו לקערה ומניחים בצד. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר