Pesto
תפריט
ג', 09 מרץ 2021, 05:17
110466 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד ושוקולד צ'יפס

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3872   

עוגת שוקולד ושוקולד צ'יפס
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/2 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כוס ריויון*
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שוקלד צ'יפס
1/3 כוס סירופ שוקולד**
250 גר' שוקולד מריר מומס
2 כפיות תמצית וניל
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, משמנים ומקמחים תבנית חלולה או גוגלהוף בנפח 12 כוסות.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה כדקה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה וקלה.
  4. מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה, אחת בכל פעם לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת.
  5. בקערה קטנה מערבבים את הריויון והסודה לשתיה, מוסיפים את תערובת לקערת המיקסר בעירבוב במהירות נמוכה לסירוגין עם הקמח.
  6. מוסיפים את השוקולד צ'יפס, סירופ השוקולד, השוקולד המומס ותמצית הוניל, מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת, לא לערבב יתר על המידה.
  7. יוצקים לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של 60-70 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש והעגה קפיצית למגע.
  8. מוציאים ומצננים בתבנית 10 דקות על רשת, הופכים ומשחררים מהתבנית על רשת לצינון מלא.
  9. ניתן לצפות את העוגה בשוקולד - ממיסים 100 גר' שוקולד מריר ו-30 גר' חמאה או מרגרינה, יוצקים על העוגה.
הערות
  • חשוב להקציף היטב את החמאה עם הסוכר.
  • להקפיד על גודל התבנית.
  • לשמן היטב ולקמח את התבנית.
  • * כתחליף לריויון ניתן לערבב בקערה 1 כף חומץ וכוס חלב, להניח 5 דקות.
  • * * סירופ שוקולד מוכן המשמש לזילוף על קינוחים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
1
האם ניתן להכין סירופ שוקולד בבית (מן המשובחים
אתר מצויין והעוגות טעמן לא יסולא בפז.
עוגת שוקולד ושוקולד צ'יפס By , 2006-06-14T20:06:53+03:00 עוגת שוקולד ושוקולד צ'יפס Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה1/2 1 כוסות סוכר4 ביצים1 כוס ריויון*1/2 כפית אבקת סודה לשתיה1/2 2 כוסות קמח1 כפית אבקת אפיה1 כוס שוקלד צ'יפס1/3 כוס סירופ שוק... Instructions: מחממים את התנור ל-160°, משמנים ומקמחים תבנית חלולה או גוגלהוף בנפח 12 כוסות. מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומניחים בצד. בקערת המיקסר מקציפים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר