Pesto
תפריט
ש', 02 יול 2022, 07:27
110479 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי שקדים ומשמשים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 2498   

פאי שקדים ומשמשים
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לבצק:
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית  מלח
2 כפות סוכר
80 גר'  חמאה קרה חתוכה לקוביות
80 גר'  מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
5 כפות מי קרח
למלית:
60 גר' חמאה או מרגרינה רכה
4 כפות סוכר
2 חלמונים
50 גר' שקדים טחונים
3 כפות קמח
250 גר' משמשים מגולענים
דרך הכנה
  1. להכנת הבצק, מכניסים את הקמח, הסוכר, המלח, המרגרינה והחמאה לקערת מעבד מזון, מעבדים בפולסים לתערובת פירורית, מוסיפים את המים ומפעילים בעוד שני פולסים עד שהבצק מתאחד מעט, מוציאים ומעצבים לכדור, מחלקים את הכדור לשני חלקים, האחד מעט גדול מהשני, משטחים מעט ועוטפים כל חלק בניילון צמיד, מאחסנים במקרר לשעתיים.
  2. מכינים את המלית - מרסקים את המשמשים במעבד מזון למחית, מניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה, הסוכר, החלמונים, השקדים הטחונים והקמח לתערובת אחידה, מקפלים את מחית המשמשים לתערובת.
  4. מרדדים את כדור הבצק הגדול על משטח מקומח לעיגול לכיסוי תחתית ודפנות תבנית פאי 24 עמוקה, מניחים בתבנית, מהדקים מעט לדפנות, יוצקים את המלית מעל ומשטחים.
  5. מרדדים את כדור הבצק השני לעיגול בקוטר תבנית הפאי ומניחים מעל, צובטים את השוליים לחיבור בין הבצק העליון והתחתון.
  6. מורחים במעט מים וזורים מעט סוכר מעל, מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-175° ל-25 דקות בשלב התחתון של התנור (לא על תחתית התנור), מעבירים לשלב האמצעי ואופים עוד כ-15 דקות או עד להשחמה קלה.
  7. מוציאים ומצננים על רשת לפני ההוצאה מהתבנית.
הערות
  1. ניתן להכין את הבצק רק עם חמאה או מרגרינה.
  2. ניתן לפזר שקדים פרוסים על הכבה העליונה לאחר מריחה בביצה.
  3. ניתן להוסיף למלית 1/2 כפית תמצית וניל או תמצית שקדים.
אין תגובות עדיין
פאי שקדים ומשמשים By , 2006-06-10T12:06:35+03:00 פאי שקדים ומשמשים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - לבצק:1/4 2 כוסות קמח1 כפית  מלח2 כפות סוכר80 גר'  חמאה קרה חתוכה לקוביות80 גר'  מרגרינה קרה חתוכה לקוביות5 כפות מי קר... Instructions: להכנת הבצק, מכניסים את הקמח, הסוכר, המלח, המרגרינה והחמאה לקערת מעבד מזון, מעבדים בפולסים לתערובת פירורית, מוסיפים את המים ומפעילים בעוד שני פולסים עד שהבצק מתאחד מעט, מוציאים ומעצבים לכ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר