פאי שקדים ומשמשים

10 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לבצק:
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
80 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
80 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
5 כפות מי קרח
למלית:
60 גר' חמאה או מרגרינה רכה
4 כפות סוכר
2 חלמונים
50 גר' שקדים טחונים
3 כפות קמח
250 גר' משמשים מגולענים
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
80 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
80 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
5 כפות מי קרח
למלית:
60 גר' חמאה או מרגרינה רכה
4 כפות סוכר
2 חלמונים
50 גר' שקדים טחונים
3 כפות קמח
250 גר' משמשים מגולענים
דרך הכנה
- להכנת הבצק, מכניסים את הקמח, הסוכר, המלח, המרגרינה והחמאה לקערת מעבד מזון, מעבדים בפולסים לתערובת פירורית, מוסיפים את המים ומפעילים בעוד שני פולסים עד שהבצק מתאחד מעט, מוציאים ומעצבים לכדור, מחלקים את הכדור לשני חלקים, האחד מעט גדול מהשני, משטחים מעט ועוטפים כל חלק בניילון צמיד, מאחסנים במקרר לשעתיים.
- מכינים את המלית - מרסקים את המשמשים במעבד מזון למחית, מניחים בצד.
- בקערת המיקסר מקציפים את החמאה, הסוכר, החלמונים, השקדים הטחונים והקמח לתערובת אחידה, מקפלים את מחית המשמשים לתערובת.
- מרדדים את כדור הבצק הגדול על משטח מקומח לעיגול לכיסוי תחתית ודפנות תבנית פאי 24 עמוקה, מניחים בתבנית, מהדקים מעט לדפנות, יוצקים את המלית מעל ומשטחים.
- מרדדים את כדור הבצק השני לעיגול בקוטר תבנית הפאי ומניחים מעל, צובטים את השוליים לחיבור בין הבצק העליון והתחתון.
- מורחים במעט מים וזורים מעט סוכר מעל, מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-175° ל-25 דקות בשלב התחתון של התנור (לא על תחתית התנור), מעבירים לשלב האמצעי ואופים עוד כ-15 דקות או עד להשחמה קלה.
- מוציאים ומצננים על רשת לפני ההוצאה מהתבנית.
הערות
- ניתן להכין את הבצק רק עם חמאה או מרגרינה.
- ניתן לפזר שקדים פרוסים על הכבה העליונה לאחר מריחה בביצה.
- ניתן להוסיף למלית 1/2 כפית תמצית וניל או תמצית שקדים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רולדת שוקולד וקצפת [אבי מ.] - רולדת קקאו הפשוטה והטובה, במלית קצפת, קצפת עם פירות או כל קרם אחר.
- חלה מתוקה [אבי מ.] - חלה מתוקה ועשירה.
- צימס [אבי מ.] - סלט גזר מתקתק לראש השנה ופסח אבל לא רק.
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.
- בלינצ'ס פטריות [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- לזניה גבינות [אבי מ.] -