עוגת טריקולד גבינה
עוגת 3 שוקולדים קרה
* צילום: ראובן מ.
10 מנות
הכנה וקירור
30 דקות ופחות
קושי: לא צוין
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[7 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
למלית:
- 25 עוגיות אוריאו
- 80 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למלית:
- 14 גר' ג'לטין
- 1/4 כוס חלב
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 500 גר' גבינת סימפוניה בטמפרטורת החדר
- 150 גר' שוקלד לבן מומס
- 100 גר' שוקולד חלב מומס
- 100 גר' שוקולד מריר מומס
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
דרך הכנה
- שוברים מעט את העוגיות ומכניסים למעבד מזון, מפעילים בפולסים רק עד לקבלת תערובת פירורית.
- מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה המומסת, משטחים בתבנית 24 על נייר אפיה, מהדקים ומניחים שקף* בהיקף התבנית על הדפנות.
- מפזרים את הג'לטין על החלב, מניחים לספיגה והתרככות ל-5 דקות.
- מחממים את השמנת, הסוכר ותמצית הוניל בסיר קטן, מוסיפים בבחישה את הג'לטין המרוכך ובוחשים על להבה נמוכה עד להמסת הג'לטין, מסירים מהאש ומצננים.
- מניחים את הגבינה בקערה, מוסיפים בבחישה את תערובת שמנת/ג'לטין, מערבבים היטב, מחלקים באופן שווה את התערובת בין 3 קערות.
- מוסיפים לקערה אחת בבחישה את השוקולד הלבן המומס ומערבבים.
- מוסיפים לקערה שניה את השוקולד חלב המומס ומערבבים.
- מוסיפים לקערה השלישית את השוקולד המריר המומס ומערבבים.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים 1/3 מכמות הקצפת לכל קערה ומקפלים בעדינות.
- יוצקים את תערובת השוקולד הלבן על התחתית ומחליקים, יוצקים בעדינות מעל את תערובת השוקולד החלב ומחליקים, יוצקים את תערובת השוקולד המריר ומחליקים.
- מעבירים למקרר ל-8 שעות להתייצבות.
- מוציאים מהתבנית ומסירים בעדינות את השקף.
הערות
- * שקף מוכן לעוגות קונים בחנויות מתמחות או קונים שקף משרדי וחותכים לפסים בגובה דפנות התבנית.
- הגבינה חייבת להיות בטמפרטורת החדר!.
- ניתן להחליף את העוגיות בעוגיות פתי בר שוקולד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פטריות מוקפצות ברוטב דבש וסויה [אבי מ.] -
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- חזה עוף טריאקי [אבי מ.] -
- רוטב סויה-בלסמי ויניגרט לסלט [אבי מ.] -
- עוגת ספוג דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מצוינת, בהירה וקלילה.
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.