עוגת טריקולד גבינה
עוגת 3 שוקולדים קרה

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: לא צוין
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[7 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
25 עוגיות אוריאו
80 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למלית:
14 גר' ג'לטין
1/4 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
500 גר' גבינת סימפוניה בטמפרטורת החדר
150 גר' שוקלד לבן מומס
100 גר' שוקולד חלב מומס
100 גר' שוקולד מריר מומס
2 מיכלים שמנת מתוקה
25 עוגיות אוריאו
80 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למלית:
14 גר' ג'לטין
1/4 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
500 גר' גבינת סימפוניה בטמפרטורת החדר
150 גר' שוקלד לבן מומס
100 גר' שוקולד חלב מומס
100 גר' שוקולד מריר מומס
2 מיכלים שמנת מתוקה
דרך הכנה
- שוברים מעט את העוגיות ומכניסים למעבד מזון, מפעילים בפולסים רק עד לקבלת תערובת פירורית.
- מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה המומסת, משטחים בתבנית 24 על נייר אפיה, מהדקים ומניחים שקף* בהיקף התבנית על הדפנות.
- מפזרים את הג'לטין על החלב, מניחים לספיגה והתרככות ל-5 דקות.
- מחממים את השמנת, הסוכר ותמצית הוניל בסיר קטן, מוסיפים בבחישה את הג'לטין המרוכך ובוחשים על להבה נמוכה עד להמסת הג'לטין, מסירים מהאש ומצננים.
- מניחים את הגבינה בקערה, מוסיפים בבחישה את תערובת שמנת/ג'לטין, מערבבים היטב, מחלקים באופן שווה את התערובת בין 3 קערות.
- מוסיפים לקערה אחת בבחישה את השוקולד הלבן המומס ומערבבים.
- מוסיפים לקערה שניה את השוקולד חלב המומס ומערבבים.
- מוסיפים לקערה השלישית את השוקולד המריר המומס ומערבבים.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים 1/3 מכמות הקצפת לכל קערה ומקפלים בעדינות.
- יוצקים את תערובת השוקולד הלבן על התחתית ומחליקים, יוצקים בעדינות מעל את תערובת השוקולד החלב ומחליקים, יוצקים את תערובת השוקולד המריר ומחליקים.
- מעבירים למקרר ל-8 שעות להתייצבות.
- מוציאים מהתבנית ומסירים בעדינות את השקף.
הערות
- * שקף מוכן לעוגות קונים בחנויות מתמחות או קונים שקף משרדי וחותכים לפסים בגובה דפנות התבנית.
- הגבינה חייבת להיות בטמפרטורת החדר!.
- ניתן להחליף את העוגיות בעוגיות פתי בר שוקולד.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת