סהרוני גבינה
סהרונים מבצק גבינה ובמלית גבינה צהובה
16 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» או ארוחה קלה
מרכיבים
250 גר' גבינת שמנת
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/4 כוס לבן/אשל/יוגורט
1/2 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
200 גר' גבינה צהובה מגורדת
100 גר' גבינת קשקבל או פרמזן מגורדת
1 חלמון טרוף בכף מים לציפוי
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/4 כוס לבן/אשל/יוגורט
1/2 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
200 גר' גבינה צהובה מגורדת
100 גר' גבינת קשקבל או פרמזן מגורדת
1 חלמון טרוף בכף מים לציפוי
דרך הכנה
- מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה.
- בקערת המיקסר בעזרת וו הגיטרה מערבבים את הגבינה והחמאה לתערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הקמח והלבן, מעבדים בפולסים עד שהבצק מתאחד, מוסיפים מעט קמח אם יש צורך לקבלת בצק לא דביק*.
- יוצרים מהבצק כדור, מחלקים לשניים, משטחים מעט ועוטפים בניילון צמיד, מאחסנים במקרר לשלוש שעות.
- מרדדים על עלה על משטח מקומח קלות למלבן במידות 40X20 ס"מ, חוצים את המלבן לאורכו, חותכים ליחדות של 10X10 ס"מ, חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק הנותרת.
- מפזרים על כל מרובע גבינה צהובה ומעט גבינת קשקבל, מגלגלים לסהרון מאחת הפינות, מניחים על נייר אפיה, צד הסגירה מתחת, מעבירים למקרר עד לחימום התנור.
- מחממים את התנור ל-190°, מורחים את הסהרונים בחלמון, מכניסים לאפיה של כ-20 דקות או עד להשחמה קלה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
- ניתן להחליף את גבינת השמנת בביגה לבנה 9% או אחרת, יהיה צורך בתוספת קמח.
- * כמות הקמח הנוסף בהתאם לכמות המים בגבינה.
- ניתן להניח פרוסת גבינה צהובה ולפזר מעט גבינת קשקבל על כל יחידת בצק במקום גבינה מגורדת.
- הסהרונים ניתנים להקפאה בין שכבות ניילון ובקופסה מתאימה, להפשיר במקרר לפני האפיה.
- ניתן להקפיא את הסהרונים גם לאחר האפיה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פאי קרמל אגוזים ושוקולד [אבי מ.] -
- גולש הונגרי-הודי [אבי מ.] - מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- ערמונים מסוכרים [אבי מ.] - ערמונים מסוכרים בסירופ.
- סירות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- איטריות אורז וירקות [אבי מ.] - מתכון קוראני.
- עוגת תותים וקצפת [אבי מ.] -