בורקיטס
שני סוגי בצק ומלית לבחירה
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבצק 1:
1/2 3 כוסות קמח
200 גר' מרגרינה
2 כפות חומץ
2 כפות שמן
3/4 גביע אשל או לבן
מעט מלח
לבצק 2:
1 כוס מים
1 כפית מלח
100 גר' מרגרינה
1/2 כוס שמן
1/2 קג' קמח
1/4 1 כפיות אבקת אפיה
למלית גבינה וחצילים:
1 חציל קלוי קלוף וקצוץ
250 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה טרופה
מלח ופלפל שחור
למלית גבינה תפו"א:*
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
25 גר' גבינה בולגרית מפוררת
50 גר' גבינת קשקבל מגורדת
1 ביצה טרופה
1/2 3 כוסות קמח
200 גר' מרגרינה
2 כפות חומץ
2 כפות שמן
3/4 גביע אשל או לבן
מעט מלח
לבצק 2:
1 כוס מים
1 כפית מלח
100 גר' מרגרינה
1/2 כוס שמן
1/2 קג' קמח
1/4 1 כפיות אבקת אפיה
למלית גבינה וחצילים:
1 חציל קלוי קלוף וקצוץ
250 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה טרופה
מלח ופלפל שחור
למלית גבינה תפו"א:*
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
25 גר' גבינה בולגרית מפוררת
50 גר' גבינת קשקבל מגורדת
1 ביצה טרופה
דרך הכנה
- להכנת בצק 1 - מערבבים ולשים את כל חומרי הבצק בקערה או במעבד מזון לבצק גמיש וחלק.
לרדד את הבצק לעובי 3 - 4 מ"מ , לקרוץ עיגולים בקוטר 7-10 ס"מ בעזרת חותכן או כוס. להניח כפית גדושה מהמלית במרכז העיגול לקפל ולצבוט מסביב. - למרוח בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180° עד להשחמה.
- להכנת בצק 2 - לחמם את המים, המרגרינה, המלח והשמן בסיר על להבה בינונית עד להמסת המרגרינה, להסיר מהאש ולהניח מעט לצינון.
- לנפות את הקמח ואבקת האפיה לקערה ולהוסיף לסיר, לערבב עד למתקבל בצק רך וחלק, לצנן ולעטוף בניילון, לאחסן במקרר לשעה לפחות.
- לרדד את הבצק לעובי 1/2 ס"מ על משטח מקומח.
- לקרוץ עיגולים בקוטר 7-10 ס"מ, למרוח מעט ביצה בשוליים, להניח מלית במרכז העיגול, לקפל ולהדק קלות את הקצוות.
- למרוח ביצה ולאפות עד להשחמה קלה בתנור שחומם מראש ל-180°.
- להכנת המליות - לערבב את כל מרכיבי מלית בקערה.
הערות
- בצק 2 מומלץ במיוחד.
- * למלית גבינה בלבד להחליף את תפו"א ב-250 גר' גבינה לבנה.
- הכמות בהתאם לגודל העיגולים.
- ניתן להכין את הבורקיטס מראש, להניח בין שכבות ניילון בקופסה ולהקפיא, לאפות לאחר הפשרה קצרה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגיות חמאה [אבי מ.] - עוגיות חמאה נימוחות.
- עוגת וניל [חולה על אפיה] - עוגת וניל ממש קלה להכנה
- קרם בוואריה [אבי מ.] - גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
- עוגת מוצרט [אבי מ.] - עוגה משובחת, מצריכה מעט עבודה.
- עוגת 'שיפון' גזר [אבי מ.] - עוגת גזר אגוזים וצימוקים קלילה
- עוגת מוס שוקולד [אבי מ.] - עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר
- עוגת מוס שוקולד לבן [אבי מ.] - מוס שוקולד לבן בין שכבות עוגת שוקולד