בורקיטס
שני סוגי בצק ומלית לבחירה

אפיה

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבצק 1:
1/2 3 כוסות קמח
200 גר' מרגרינה
2 כפות חומץ
2 כפות שמן
3/4 גביע אשל או לבן
מעט מלח
לבצק 2:
1 כוס מים
1 כפית מלח
100 גר' מרגרינה
1/2 כוס שמן
1/2 קג' קמח
1/4 1 כפיות אבקת אפיה
למלית גבינה וחצילים:
1 חציל קלוי קלוף וקצוץ
250 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה טרופה
מלח ופלפל שחור
למלית גבינה תפו"א:*
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
25 גר' גבינה בולגרית מפוררת
50 גר' גבינת קשקבל מגורדת
1 ביצה טרופה
1/2 3 כוסות קמח
200 גר' מרגרינה
2 כפות חומץ
2 כפות שמן
3/4 גביע אשל או לבן
מעט מלח
לבצק 2:
1 כוס מים
1 כפית מלח
100 גר' מרגרינה
1/2 כוס שמן
1/2 קג' קמח
1/4 1 כפיות אבקת אפיה
למלית גבינה וחצילים:
1 חציל קלוי קלוף וקצוץ
250 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה טרופה
מלח ופלפל שחור
למלית גבינה תפו"א:*
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
25 גר' גבינה בולגרית מפוררת
50 גר' גבינת קשקבל מגורדת
1 ביצה טרופה
דרך הכנה
- להכנת בצק 1 - מערבבים ולשים את כל חומרי הבצק בקערה או במעבד מזון לבצק גמיש וחלק.
לרדד את הבצק לעובי 3 - 4 מ"מ , לקרוץ עיגולים בקוטר 7-10 ס"מ בעזרת חותכן או כוס. להניח כפית גדושה מהמלית במרכז העיגול לקפל ולצבוט מסביב. - למרוח בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180° עד להשחמה.
- להכנת בצק 2 - לחמם את המים, המרגרינה, המלח והשמן בסיר על להבה בינונית עד להמסת המרגרינה, להסיר מהאש ולהניח מעט לצינון.
- לנפות את הקמח ואבקת האפיה לקערה ולהוסיף לסיר, לערבב עד למתקבל בצק רך וחלק, לצנן ולעטוף בניילון, לאחסן במקרר לשעה לפחות.
- לרדד את הבצק לעובי 1/2 ס"מ על משטח מקומח.
- לקרוץ עיגולים בקוטר 7-10 ס"מ, למרוח מעט ביצה בשוליים, להניח מלית במרכז העיגול, לקפל ולהדק קלות את הקצוות.
- למרוח ביצה ולאפות עד להשחמה קלה בתנור שחומם מראש ל-180°.
- להכנת המליות - לערבב את כל מרכיבי מלית בקערה.
הערות
- בצק 2 מומלץ במיוחד.
- * למלית גבינה בלבד להחליף את תפו"א ב-250 גר' גבינה לבנה.
- הכמות בהתאם לגודל העיגולים.
- ניתן להכין את הבורקיטס מראש, להניח בין שכבות ניילון בקופסה ולהקפיא, לאפות לאחר הפשרה קצרה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק כתום [לינדה7] - מרק עדשים כתומים
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- נזיד עדשים [אבי מ.] - כמנה או תוספת למנה עיקרית
- פרחי כרובית ממולאים [אבי מ.] - פרחי כרובית ממולאים בבשר טחון ברוטב עגבניות
- פיצת בשר תורכית [אבי מ.] - פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל.
- פילה סלמון ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- מאפה כרובית ופטריות [אבי מ.] - 240 קלוריות למנה.