Pesto
תפריט
ג', 05 נוב 2024, 20:51
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בורקיטס

שני סוגי בצק ומלית לבחירה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 18936   

בורקיטס
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק 1:
1/2 3 כוסות קמח
200 גר' מרגרינה
2 כפות חומץ
2 כפות שמן
3/4 גביע אשל או לבן
מעט מלח
לבצק 2:
1 כוס מים
1 כפית מלח
100 גר' מרגרינה
1/2 כוס שמן
1/2 קג' קמח
1/4 1 כפיות אבקת אפיה
למלית גבינה וחצילים:
1 חציל קלוי קלוף וקצוץ
250 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה טרופה
מלח ופלפל שחור
למלית גבינה תפו"א:*
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
25 גר' גבינה בולגרית מפוררת
50 גר' גבינת קשקבל מגורדת
1 ביצה טרופה
דרך הכנה
  1. להכנת בצק 1 - מערבבים ולשים את כל חומרי הבצק בקערה או במעבד מזון לבצק גמיש וחלק.
    לרדד את הבצק לעובי 3 - 4 מ"מ , לקרוץ עיגולים בקוטר 7-10 ס"מ בעזרת חותכן או כוס. להניח כפית גדושה מהמלית במרכז העיגול לקפל ולצבוט מסביב.
  2. למרוח בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום.
  3. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180° עד להשחמה.
  4. להכנת בצק 2 - לחמם את המים, המרגרינה, המלח והשמן בסיר על להבה בינונית עד להמסת המרגרינה, להסיר מהאש ולהניח מעט לצינון.
  5. לנפות את הקמח ואבקת האפיה לקערה ולהוסיף לסיר, לערבב עד למתקבל בצק רך וחלק, לצנן ולעטוף בניילון, לאחסן במקרר לשעה לפחות.
  6. לרדד את הבצק לעובי 1/2 ס"מ על משטח מקומח.
  7. לקרוץ עיגולים בקוטר 7-10 ס"מ, למרוח מעט ביצה בשוליים, להניח מלית במרכז העיגול, לקפל ולהדק קלות את הקצוות.
  8. למרוח ביצה ולאפות עד להשחמה קלה בתנור שחומם מראש ל-180°.
  9. להכנת המליות - לערבב את כל מרכיבי מלית בקערה.
הערות
  • בצק 2 מומלץ במיוחד.
  • * למלית גבינה בלבד להחליף את תפו"א ב-250 גר' גבינה לבנה.
  • הכמות בהתאם לגודל העיגולים.
  • ניתן להכין את הבורקיטס מראש, להניח בין שכבות ניילון בקופסה ולהקפיא, לאפות לאחר הפשרה קצרה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
18
ציון 10
אחלה מתכון. אני השתמשתי במתכון הראשון ואפילו הורדתי חלק מהחמאה ויצא מצוין. המרתי גם את הבצק בקמח לחם,...»»
17
ראובן מ. (עורך)
לא מתאים במתכון כזה.
16
אפשר להישתמש בבצק פילו
15
האם כדאי להוסיף חומץ גם למתכון השני?
14
שלום, כמה בורקסים אמורים לצאת פחות או יותר?
13
בס"ד
לאבי אני סתם אמא שאוהבת לבשל ורציתי ממש להודות לך תענוג לראות אך אתה משיב לכל השואלים...»»
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
בהחלט, זה רק יהיה טעים יותר.
11
האם ניתן בבצק בורקיטס להחליף את המרגרינה
בחמאה? תודה קלושית
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לרוטב פטריות, להכין את המתכון...»»
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם מדובר בבורקסים קטנים חישוב של 2 לאורח, אם בורקסים מיני 4 לאורח, כמובן לגוון במלית.
7
אבי, רציתי בבקשה מתכון לרוטב פטריות לבורקס כמו שמגישים באולמות,תודה לך.
5
אבי, יש לי עוד שאלה האם ניתן להמיר את אבקת האפיה בשמרים? ואם כן כמה? תודה.נחמה.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כפי שאמרת, פשוט להניח את מלית במרכז העיגול, לקפל לחצי עיגול ולצבוט את השוליים.

למרוח או לא בביצה טרופה ולאפות.
3
לאבי, תודה על המתכון וסליחה שלא נכנסתי מהקישור המתאים מאחר והיתה לי בעיה טכנית.אני מעונינת להכין מילוי...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לגרום לעילעול של הבצק, בצק במרקם דמוי עלים.
1
שלום אבי,
איך משפיע החומץ על הבצק?
תודה - אלכס
בורקיטס By , 2006-05-26T19:05:50+03:00 בורקיטס שני סוגי בצק ומלית לבחירה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: Tags: none Ingredients: - לבצק 1:1/2 3 כוסות קמח200 גר' מרגרינה2 כפות חומץ2 כפות שמן3/4 גביע אשל או לבןמעט מלח... Instructions: להכנת בצק 1 - מערבבים ולשים את כל חומרי הבצק בקערה או במעבד מזון לבצק גמיש וחלק.לרדד את הבצק לעובי 3 - 4 מ"מ , לקרוץ עיגולים בקוט...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר