טורט גבינה של פעם
* By Claus Ableiter via Wikimedia Commons
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות
ציון גולשים:
9.9
[8 מדרגים]
מרכיבים
1/2 כוס סוכר
750 גר' גבינת 9% בטמפרטורת החדר
100 גר' מרגרינה מומסת ומצוננת*
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 1 כוסות קמח תופח
2 מיכלים שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
דרך הכנה
- מחממים תנור ל-200°, משמנים תבנית 26 עגולה ומניחים נייר אפיה משומן על התחתית ועל דפנות התבנית כ-3 ס"מ מעבר לגובה התבנית.
- מערבבים היטב בקערה גדולה את הגבינה, 1/2 כוס הסוכר והמרגרינה המומסת, מניחים בצד.
- מקציפים 3 דקות בקערת המיקסר את הביצים עם כוס הסוכר וסוכר הוניל לקציפה תפוחה ובהירה, מנפים מעל את הקמח ומקפלים לתערובת.
- יוצקים מחצית מהקציפה לתבנית ומיישרים, מעבירים את המחצית השניה לתערובת הגבינה שבקערה ומקפלים לתערובת, יוצקים על שכבת הטורט בתבנית.
- אופים כ-10 דקות עד להזהבה קלה, מוציאים את העוגה ומעבירים קצה סכין בהיקף בין העוגה ונייר האפיה, מורידים ל-160° ואופים כ-50 דקות.
- מערבבים את השמנת החמוצה והסוכר, יוצקים על העוגה ומחזירים מייד לתנור הכבוי.
- מצננים בתבנית בתנור כאשר הדלת פתוחה מעט (כף עץ תקועה בדלת) והתנור כבוי, כ-20 דקות.
- מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת, שומרים במקרר.
הערות
- * ניתן להחליף בחמאה.
- ניתן להחליף את הגבינה בגבינת 5%.
- אין חובה לצקת ציפוי על העוגה, ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר צינון מלא.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד