מחית תפו"א עם גבינה

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
6 תפו"א בינוניים
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל לבן או לפי הטעם
2 כפות עירית קצוצה דק
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל לבן או לפי הטעם
2 כפות עירית קצוצה דק
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
דרך הכנה
- מקלפים את תפו"א וחותכים לרבעים, מניחים בסיר ממלאים מים עד 3 ס"מ מעל תפו"א, מביאים לרתיחה ומוסיפים 1 כפית מלח, מבשלים עד לריכוך תפו"א, מסננים מהמים ומניחים להתנדפות האדים.
- בזמן בישול תפו"א מחממים את החלב והשמנת בסיר קטן, מוסיפים את החמאה ובוחשים, ממשיכים לבשל עד להמסת החמאה ומסירים מהאש, מצננים מעט.
- מועכים את תפו"א למחית חלקה, מוסיפים בבחישה את תערובת החלב ובוחשים היטב.
- מוסיפים את שאר החומרים ובוחשים לתערובת חלקה, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- מגישים חם.
הערות
- ניתן להוסיף 1-2 שיני שום כתושות.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תפוחי אדמה וכרישה [אבי מ.] -
- טורט בננות [אבי מ.] - עוגה אוורירית
- עוגת שוקולד פאדג' ושקדים [אבי מ.] -
- מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- פטה אבוקדו [אבי מ.] -
- תפוחי עץ מבושלים [אבי מ.] - כתחליף לאפית התפוחים בתנור
- שושני תפו"א [אבי מ.] - שושני תפו"א עם גיוונים כתוספת למנה עיקרית