גלילת גבינה ותרד בבצק פילו

12 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
מרכיבים
5 עלי פילו מופשרים
100 גר' חמאה מומסת
1 כף שמן זית
3 בצלים ירוקים פרוסים
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כפית שמיר יבש
400 גר' תרד קפוא, מופשר, סחוט וקצוץ
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט פלפלת חריפה
250 גר' גבינת פטה מפוררת
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
1 כוס גבינת קוטג'
4 ביצים טרופות קל
100 גר' חמאה מומסת
1 כף שמן זית
3 בצלים ירוקים פרוסים
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כפית שמיר יבש
400 גר' תרד קפוא, מופשר, סחוט וקצוץ
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט פלפלת חריפה
250 גר' גבינת פטה מפוררת
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
1 כוס גבינת קוטג'
4 ביצים טרופות קל
דרך הכנה
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, האורגנו והשמיר ומטגנים כדקה, מוסיפים את התרד הקצוץ, הפלפל, המלח, אגוז המוסקט, והפלפלת החריפה ומטגנים כ-4 דקות בבחישה, מסירים מהאש ומצננים.
- מערבבים בקערה את גבינת הפטה, גבינת הקוטג', הגבינה הצהובה והביצים, מוסיפים לתערובת התרד המצוננת ומערבבים.
- משטחים עלה פילו על משטח, מברישים בחמאה מומסת, מניחים עלה נוסף ומורחים גם אותו, ממשיכים עם שאר העלים.
- מניחים את התערובת לאורך הצד הארוך של הבצק ובמרחק 8 ס"מ מהקצה, משאירים שוליים משני הצדדים של 8 ס"מ ללא מלית, מגלגלים את קצה הבצק על המלית לאורך המלית, מקפלים את שני הצדדים על המלית ומגלגלים לכרוכית.
- מורחים את הכרוכית בחמאה מומסת ומניחים בתבנית תנור על נייר אפיה ,מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190° עד להשחמה יפה של הכרוכית.
- מוציאים, מצננים ופורסים למנות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- טרין שוקולד [אבי מ.] -
- סלט חצילים עגבניות [אבי מ.] -
- סלט פסטה צבעוני [אבי מ.] -
- אורז עם פול ירוק [אבי מ.] -
- סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו [שף אמיר מרקוביץ'] - באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- לפתן פירות יבשים וטריים [אבי מ.] - ליפתן (קומפוט) פירות יבשים וטריים.