Pesto
תפריט
ג', 13 מאי 2025, 13:29
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ריבועי שייש

עוגת שייש קלה ומהירת הכנה    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9911   

ריבועי שייש
24 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לעוגה הבסיסית:
1/2 2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כפית מלח
4 ביצים  (מס' 2)
3/4 כוס חלב או מים
3/4 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
לתערובת השוקולד:
3 כפות קקאו מנופה
3 כפות חלב או מים
2 כפות סוכר
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' חמאה או מרגרינה

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, משמנים תבנית 22X33 ומניחים נייר אפיה בתחתית, כדאי לרפד גם דפנות להוצאה קלה יותר.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערת המיקסר או לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה הבסיסית ומערבבים 3 דקות, מפסיקים באמצע הערבוב ומגרדים את דפנות הקערה.
  3. יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית, ל-1/3 התערובת הנותרת מוסיפים את הקקאו המנופה והחלב (להמיס תחילה את הסוכר בבחישה בחלב), יוצקים את התערובת על התערובת הבהירה בתבנית, מערבבים בעזרת כף ליצרת דוגמת שייש.
  4. מכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, מוציאים וצננים חלוטין בתבנית על רשת.
  5. להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בכלי כפול עד להמסה מלאה, יוצקים על העוגה הקרה ומניחים לצינון מלא של הציפוי בטמפרטורת החדר.
  6. חותכים לרבועים ומגישים.
הערות
  • ניתן להכפיל את כמות הצפוי לקבלת שכבה עבה יותר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
עוגה מוצלחת - תודה אבי
12
אבי שלום, אפשר להמיר את הציפוי לעוגה בשמנת מתוקה ושוקולד מריר? ואם כן איזה כמויות?
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להכפיל כמויות, לחשב את שטח התבנית הרצויה ואת שטח התבנית במתכון ולהתאים את ההכפלה בהתאם.
10
האם אפשר להכין את עוגת השיש 2 בתבנית חד פעמית גדולה ליום הולדת ?ואם כן האם צריך להכפיל את הכמות?
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כפי שציינתי בקרוב יהיו מתכוני ריבות וקונפיטורות חדשים גם בהכנה במיקרוגל.
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יהיו בקרוב.
7
אודה על מתכוני ריבות מיוחדות
6
לאבי שלום ברצוני לדעת איך מכינים ריבה במיקרו.תודה על אתר מקסים זה אני נהנת כל פעם מחדש
5
הכנתי את העוגה בתבנית עגולה 24
יצאה בגובה יפה
ומאד מוצלחת , אורירית
הייתי ממליצה להוסיף עוד קצת סוכר.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, תבנית 24-26.
3
אבי שלום אפשר להמיר לתבנית עגולה 26 או אחרת
תודה
1
עוגה הזאת אפשר לשמור במקרר למס' ימים?הרי חם ועגה תייבש...
ריבועי שייש By , 2006-05-16T19:05:29+03:00 ריבועי שייש עוגת שייש קלה ומהירת הכנה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 24 Tags: none Ingredients: - לעוגה הבסיסית:1/2 2 כוסות קמח 3 כפיות אבקת אפיה1/2 1 כוסות סוכר1/2 כפית מלח4 ביצים  (מס' 2)3/4 כוס חלב או מים3/4 כוס שמן2 ... Instructions: מחממים את התנור ל-160°, משמנים תבנית 22X33 ומניחים נייר אפיה בתחתית, כדאי לרפד גם דפנות להוצאה קלה יותר. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערת המיקסר או לקערה, מוסיפים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר