Pesto
תפריט
ג', 25 יונ 2019, 05:38
110429 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כדורי בשר ושעועית ברוטב יין

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 1592   

* תמונה להמחשה
כדורי בשר ושעועית ברוטב יין
4 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
לכדורי הבשר:
  1. 350 גר' בשר בקר טחון
  2. 350 גר' בשר חזה הודו טחון
  3. 2 ביצים
  4. 1 כף רסק עגבניות
  5. 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
  6. 2 שיני שום כתושות
  7. 1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
  8. 1 כפית מלח
  9. פלפל שחור לפי הטעם
  10. שמן לטיגון
לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כף קמח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים*
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כפית טימין יבש
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 3 כוסות שעועית לבנה מבושלת**
דרך הכנה
  1. בקערה מערבבים ולשים היטב בעזרת ידים את מרכיבי הכדורים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, יוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ, מניחים בצלחת ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  2. מחממים שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת, מגלגלים את הכדורים בקמח ומנערים עודפים, מטגנים מכל הצדדים רק עד להשחמה קלה, מוציאים לצלחת.
  3. לאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים בבחישה תוך גירוד התחתית ועד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מפזרים את הקמח מעל ומערבבים, מטגנים עוד דקה בבחישה.
  4. חותכים את הזיתים לרצועות ומוסיפים, מוסיפים את הסוכר, רסק העגבניות, הטימין, המים והיין ומערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד להסמכת הרוטב, ממליחים ומפללים לפי הטעם, אם יש צורך מוסיפים מעט מים, הרוטב צריך להיות סמיך.
  5. מחזירים את כדורי הבשר למחבת, מוסיפים את השעועית, מערבבים ומבשלים ברתיחה עוד 2 דקות.
  6. מסירים מהאש ומגישים.
הערות
  • *או זיתים שחורים אחרים מסוג טוב.
  • **שעועית יבשה שהושרתה ללילה ובושלה עד לריכוך.
  • ניתן להגיש את הכדורים עם הרוטב גם על מצע שעועית אפויה או אורז לבן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
ציון 8
מנה מצוינת לערב חורפי. איכות הזיתים (להפתעתי) אכן חשובה. מתכון למשמרת
כדורי בשר ושעועית ברוטב יין By , 2006-05-15T12:05:03+03:00 כדורי בשר ושעועית ברוטב יין Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - לכדורי הבשר: 350 גר' בשר בקר טחון 350 גר' בשר חזה הודו טחון 2 ביצים 1 כף רסק עגבניות 5 כפ... Instructions: בקערה מערבבים ולשים היטב בעזרת ידים את מרכיבי הכדורים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, יוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ, מניחים בצלחת ומכניסים למקרר לשעה לפחות. מחממים שמן בגו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר