גלידה ללא ביצים

6 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» קינוחים
מרכיבים
2 כוסות חלב
1 כוס סוכר או תחליף סוכר שווה ערך
2 כוסות שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס סוכר או תחליף סוכר שווה ערך
2 כוסות שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
דרך הכנה
- מחממים את החלב והסוכר בסיר בבחישה עד להמסת הסוכר, מסירים מהאש ומצננים.
- מוסיפים את השמנת ותמצית הוניל ובוחשים.
- מכסים ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
- מעבירים למכונת גלידה ופועלים לפי ההוראות.
- להכנה ללא מכונת גלידה, יוצקים את התערובת לכלי שטוח מפסטיק, מכניסים למקפיא ומקררים כשעה, מוציאים, מגרדים ומקפלים לתוך התערובת את התערובת שהתגבשה/קפאה בדפנות הכלי ומחזירים להקפאה, חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד להתגבשות כל התערובת, במשך כל התהליך להקפיד על כלי מכוסה בהקפאה.
לגיוון:
- להקציף את השמנת לקצפת רכה ולהוסיף לתערובת.
- להוסיף 200 גר' שוקולד מריר קצוץ ולהוסיף לחלב החם, לערבב עד להמסה.
- להוסיף לתערובת כל פרי טרי, משומר או מהקפאה, קצוץ ובכמות של 2 כוסות.
- להחליף 1 כוס חלב ו-1 כוס שמנת במחית פרי.
- להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס, שוקולד מקופלת קצוץ, ריבת חלב, קפה נמס וכו'.
- להמיר את החלב בחלב סויה או חלב קוקוס, לחמם מעט רק להמסת הסוכר, להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פילה סלמון בתנור [גן ירק] - מעדן בריא בקלי קלות
- עוגת שוקולד חמה [vered100] -
- סלט ביצים קצת שונה [אבי מ.] -
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- עוגת קפוצ'ינו [מוזית] - עוגה בחושה
- עוגת חלבה עם סילאן [כבביה] -
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -