Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 23:42
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שבלולי שמרים במלית בטעם חלבה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4337   

שבלולי שמרים במלית בטעם חלבה
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
 
מרכיבים
לבצק:
1/2 3 כוסות קמח
2 כפיות שמרים יבשים
1/4 1 כוס חלב או מים חמימים
80 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
למלית*:
1/2 כוס טחינה גולמית
4 כפות שמן
4 כפות דבש
דרך הכנה
  1. מערבבים את הקמח והשמרים היבשים.
  2. מחממים את החלב עם החמאה עד להמסת החמאה, מצננים לפושר.
  3. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את החלב הפושר, מערבבים ומוסיפים את הסוכר והמלח תוך כדי בחישה בסוף, מערבבים עד לקבלת בצק חלק וגמיש, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח, הבצק צריך להיות רך, מניחים מכוסה למנוחה של חצי שעה.
  4. מערבבים בקערה את הטחינה, השמן והדבש, מניחים בצד.
  5. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מכסים במגבת ומניחים למנוחה של 10 דקות (אין צורך בהתפחה).
  6. על משטח משומן קלות מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק ככל שאפשר, אם יש צורך מותחים גם בעזרת הידיים, מורחים 1/4 מכמות המלית על מחצית העלה, המריחה דקה וניתן למרוח בעזרת מברשת, מכסים במחצית השניה ומרדדים שוב לעלה דק.
  7. חוצים את העלה לשניים לאורכו, מגלגלים כל חצי לכרוכית, מגלגלים את הכרוכית לשבלול ומשטחים מעט בעזרת מערוך, חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים, מניחים בתבנית תנור על נייר אפיה לחצי שעה.
  8. מחממים את התנור ל-180°, מורחים קלות את העוגות בביצה טרופה ומכניסים לאפיה לכ-30 דקות או עד להשחמה קלה.
  9. מוציאים ומצננים על רשת, מפזרים מעט אבקת סוכר מעל.
הערות
  • ניתן להשתמש במלית חלבה מוכנה מרוככת.
  • ניתן לשנות את מתיקות המלית לפי הטעם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
אין ביצים במתכון הזה. סוכר ומלח רצוי לערבב עם הקמח לפיזור טוב יותר. אם מדובר בשמרים יבשים, לערבב אותם לבד בקמח תחילה.
5
2 שאלות: א) שמתי לב שאין ביצים בבצק השמרים . האם זו טעות או שזה יתכן?.. ב) ...»»
4
ראובן מ. (עורך)
אפשר, וגם עם סירופ מייפל, רק זכרי שטעם חלבה מתקבל מדבש וטחינה. אני מאמין הטעם יהיה דומה/מספק
3
אפשר את הדבש להחליף בסילאן
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
טחינה גולמית.
1
סליחה על הבורות, אבל איזה טחינה ? גולמית או מוכנה ?
שבלולי שמרים במלית בטעם חלבה By , 2006-05-04T22:05:18+03:00 שבלולי שמרים במלית בטעם חלבה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - לבצק:1/2 3 כוסות קמח2 כפיות שמרים יבשים1/4 1 כוס חלב או מים חמימים80 גר' חמאה או מרגרינה מומסת1/4 כוס סוכר... Instructions: מערבבים את הקמח והשמרים היבשים. מחממים את החלב עם החמאה עד להמסת החמאה, מצננים לפושר. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את החלב הפושר, מערבבים ומוסיפים את הסוכ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר