סלט סלק ובצל

8 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
5
[2 מדרגים]
מרכיבים
6 יח' סלק בגודל בינוני
6 בצלים בגודל הסלק
1 תפוח עץ גרנד סמיט
1 שן שום קצוצה דק
6 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
פטרוזיליה לקישוט
6 בצלים בגודל הסלק
1 תפוח עץ גרנד סמיט
1 שן שום קצוצה דק
6 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
פטרוזיליה לקישוט
דרך הכנה
- מניחים את הסלק והבצל (לא מקולף) בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך הסלק, מסננים מהמים ומצננים.
- קולפים את הסלק וחותכים לשמיניות, מניחים בקערה, מסירים את קליפת הבצלים וחותכים לשמיניות, מניחים בקערת הסלק.
- מגלענים את תפוח העץ, לא קולפים, חותכים לשמיניות ופורסים כל רבע לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מוסיפים לקערה.
- בקערה קטנה מערבבים את השמן עם החומץ הבלסמי, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים, יוצקים על הירקות בקערה ומערבבים קלות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מניחים לספיגת טעמים של חצי שעה, מערבבים מדי פעם.
- לפני ההגשה מפזרים מעל את האגוזים ומעט פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- סטייק ברוטב פטריות מוקרם [אורן בר] -
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- טראפל בראוניס [אבי מ.] -
- אצבעות מוצרלה ורטבים [אבי מ.] - אצבעות מוצרלה בציפוי פריך ו-4 רטבים לבחירה
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -