פשטידת תירס

6 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
3 כפות פירורי לחם
1 כף שמן
1 בצל קטן קצוץ
1 קופסה גדולה תירס
מים
1/2 כוס קמח תירס צהוב גס
1/2 כוס חלב
6 ביצים
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
1 כף שמן
1 בצל קטן קצוץ
1 קופסה גדולה תירס
מים
1/2 כוס קמח תירס צהוב גס
1/2 כוס חלב
6 ביצים
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, משמנית תבנית פיירקס בגודל 23X23, מפזרים את פירורי הלחם לציפוי התבנית.
- מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
- מסננים את התירס מהנוזלים, מעבירים את הנוזלים לכוס ומוסיפים מים להשלמת כמות של כוס מלאה, מניחים בצד.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את קמח התירס הצהוב למחבת ומוסיפים את המים והחלב , בוחשים ומביאים לרתיחה קלה, מוסיפים את גרגרי התירס ומערבבים, מסירים מהאש ומניחים לצינון.
- טורפים מעט את הביצים ומוסיפים לתערובת, מוסיפים את תערובת הקמח ובוחשים, מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים, מכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז הפשטידה יוצאת נקיה.
- מוציאים ומצננים לפני החיתוך וההגשה.
הערות
- ניתן להוסיף לתערובת 50 גר' גבינת פרמזן מגורדת או 100 גר' גבינה בולגרית או פטה מפוררת.
- ניתן להוסיף 1 פלפל ירוק או אדום חתוך לקוביות קטנות, לטגן עם הבצל לריכוך.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -
- רולדת עוף במילוי פטריות חורש [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון צרפתי על מצע ירקות רטטוי
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- טראפל שוקולד לבן [אבי מ.] -
- חלות [SARIT] - חלות ולחמניות