פנה קוטה שוקולד

6 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
מרכיבים
1 כוס חלב
1 שקית (14 גר')אבקת ג'לטין
500 סמ"ק שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כפית תמצית וניל
לרוטב תפוזים:
1/2 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
1 שקית (14 גר')אבקת ג'לטין
500 סמ"ק שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כפית תמצית וניל
לרוטב תפוזים:
1/2 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
דרך הכנה
- יוצקים את החלב לסיר בינוני, מפזרים מעל את הג'לטין ומניחים ל-5 דקות לספיגת הנוזלים ולתפיחה, מחממים על להבה נמוכה עד להמסת הג'לטין ומסירים מהאש.
- בסיר אחר מחממים את השמנת והסוכר בבחישה עד להמסת הסוכר ולפני רתיחה, מסירים מהאש ומסיפים את תמצית הוניל, מערבבים ויוצקים על השוקולד הקצוץ בקערה ומניחים לדקה, מערבבים עד להמסת השוקולד.
- מוסיפים את תערובת הג'לטין לתערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה, מסננים לקערה נוספת.
- יוצקים את התערובת ל-6 כלים אישיים ומעבירים למקרר ל-12 שעות.
- להכנת הרוטב, ממיסים בסיר את הסוכר על להבה בינונית, ממשיכים לחמם עד לקבלת קרמל בהיר, מסירים מהאש ויוצקים בזהירות את מיץ התפוזים, התערובת תתקשה מעט, מחזירים לחימום על להבה נמוכה בבחישה עד להמסה ומסירים מהאש, מצננים.
- להגשה, יוצקים 3 כפות רוטב לצלחת הגשה, טובלים את תחתית הכלי האישי בקערת מים חמימים והופכים על הרוטב בצלחת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש מתכון לפנה קוטה כאן...»» , זאת גירסה אורירית יותר ניתן להכין אותה באופן הרגיל - באותה הדרך אבל ללא הקצפת השמנת.
פנה קוטה מגישים עם כל רוטב שרוצים וללא רוטב כלל
פנה קוטה מגישים עם כל רוטב שרוצים וללא רוטב כלל
3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת