מרובעי מרנג ופירות
קינוח מרנג ופירות ללא קרם

8 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» קינוחים» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1/2 כוס סוכר לבן (100 גר')
4 כפות סוכר חום בהיר
2 חלבונים (מס' 1)
200 גר' תותים או תותים ופטל
1 קיווי קלוף
16 ענבים
3 כפות יין קינוח או יין לבן יבש
3 כפות סוכר או לפי הטעם
2 כפיות חומץ בלסמי
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-100°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
- מערבבים את שני סוגי הסוכר בקערה, מניחים בצד.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר ב-3 פעמים, ממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה יציבה, קשה ומבריקה, הקציפה מוכנה כאשר נוטלים מעט קציפה ומועכים בין שתי אצבעות ואין מרגישים גרגרי סוכר.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיה כוכבית בקוטר 1 ס"מ או שקית ניילון וקוטמים את קצה השקית, מזלפים מסגרת ל-8 ריבועים בגודל 8X8 ס"מ, מזלפים את פנים הריבועים, מזלפים דפנות (בתמונה) בשתי שכבות.
- מכניסים לאפיה של 8 שעות או עד לייבוש מלא, חום התנור חייב להיות נמוך בכל זמן האפיה.
- מוציאים ומצננים, מסירים בעדינות ומניחים על רשת לצינון מלא, עד לשלב זה ניתן להכין מראש ולשמור את התחתיות עד להגשה בכלי סגור.
- חותכים את התותים לרבעים ומניחים בקערה, אם משתמשים גם בפטל אין חוצים את הפטל, פורסים את הקיווי וחוצים את הפרוסות, מוסיפים לקערה, מפזרים מעל את הסוכר, מזלפים מעל את היין והחומץ הבלסמי ומערבבים קלות, מניחים לספיגת טעם של 30 דקות תוך עירבוב מדי פעם.
- מניחים ריבוע מרנג בצלחת הגשה, ממלאים בפירות ומגישים מייד.
הערות
- ניתן להשתמש בכל פרי עונתי לבחירה.
- ניתן להניח מעט מלית על תחתית המרנג - שמנת מתוקה מוקצפת או קרם שמנת ואינסטנט פודינג או קרם פטיסייר ולהניח את הפירות מעל, להרכיב מייד לפני ההגשה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת תפוזים [אבי מ.] - עוגת טורט תפוזים קלה וגבוהה
- תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
- עוגות שמרים [כרמית פריד] - עוגה שתקצור עבורכם המון מחמאות, בקלות רבה!
- תפוחי אדמה מוקרמים [אבי מ.] - תוספת קלאסית של תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים.
- סלט תפוחי אדמה כפרי [אבי מ.] -
- קוגל איטריות מתוק [אבי מ.] - מאפה אטריות חלבי מתוק
- עוגת פרג בחושה [אבי מ.] -