Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 23:39
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שעועית אפויה בתנור

שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8650   

שעועית אפויה בתנור
8 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» סלטים» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1 קג' שעועית יבשה רצוי גדולה מאד
1 כוס שמן זית או שמן צמחי אחר
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
4 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות גס
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כף טימין/בזיליקום טרי קצוץ או 1/2 כפית יבש
4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
דרך הכנה
  1. שוטפים את השעועית, מניחים בקערה גדולה וממלאים מים כ-3 ס"מ מעל השעועית, מניחים לתפיחה ל-12 שעות.
  2. מסננים את המים מהשעועית, מניחים את השעועית בסיר גדול ומכסים במים כ-3 ס"מ מעל השעועית, מבשלים עד להתרככות השעועית אבל לא יתר על המידה, מסירים מהאש ומסננים מהמים, מניחים בצד.
  3. מחממים 4 כפות שמן מכמות השמן במחבת עמוקה וגדולה או בסיר שטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים בבחישה עוד דקה.
  4. מוסיפים את העגבניות החתוכות, רסק העגבניות והטימין ומוסיפים 1 כוס מים, מבשלים בסיר מכוסה עד להתרככות העגבניות, מועכים מעט את העגבניות.
  5. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את השעועית המבושלת ומערבבים בעדינות, מביאים לרתיחה ומהשלים ברתיחה קלה עוד 10 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים את יתרת שמן הזית, מערבבים.
  6. מחממים את התנור ל-180°, מעבירים את התערובת לכלי חסין חום ואופים כ-35 דקות בכלי לא מכוסה, מערבבים בעדינות מדי פעם ואם יש צורך מוסיפים מעט מים, הרוטב צריך להיות סמיך ורק לצפות מעט את השעועית.
  7. מגישים בטמפרטורת החדר כסלט או חם כתוספת למנה עיקרית.
הערות
  • ניתן להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם.
  • ניתן להחליף את הטימין בבזיליקום.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
תודה על התגובה המהירה ובכלל על אוסף המתכונים הנהדר.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב - 12 שעות.

אין חובה להוסיף את כל כמות שמן הזית אבל כמה כפות צריך.
שעועית אפויה בתנור By , 2006-03-27T19:03:09+02:00 שעועית אפויה בתנור שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1 קג' שעועית יבשה רצוי גדולה מאד 1 כוס שמן זית או שמן צמחי אחר 2 בצלים בינוניים קצוצים דק 3 שיני שום קצוצות 4 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות גס 1 כף רסק עגבנ... Instructions: שוטפים את השעועית, מניחים בקערה גדולה וממלאים מים כ-3 ס"מ מעל השעועית, מניחים לתפיחה ל-12 שעות. מסננים את המים מהשעועית, מניחים את השעועית בסיר גדול ומכסים במים כ-3 ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר