לחם זיתים ואגוזים

1 מנות
אפיה
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
500 גר' קמח
300 מיל' מים (1/4 1 כוסות)
1/2 1 כפיות מלח
2 כפות שמן זית עדין
3/4 כוס זיתי קלמטה קצוצים
1 כוס אגוזים קצוצים גס
1/2 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה*
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מהמים והסוכר, מניחים לתסיסה של 8 דקות.
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר, יוצרים גומה, יוצקים את השמרים המותססים לגומה ואת יתרת המים ומערבבים מעט לקבלת עיסה דלילה, מפזרים מעט מהקמח מעל ומניחים כחצי שעה.
- מוסיפים את המלח בצד על דופן הקערה, מוסיפים את השמן בצד הנגדי, מוסיפים מעל את הפטרוזילה ומתחילים לערבב, לשים 8 דקות מלאות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח או מים..
- מוסיפים את הזיתים והאגוזים ומערבבים עוד דקה.
- מכסים את הקערה בניילון ומניחים תפיחה עד להכפלת הנפח.
- מוציאים למשטח מקומח קלות, לשים מעט את הבצק, מעצבים ככר עגולה אחת או שתיים ומניחים על נייר אפיה בתבנית, מורחים את פני הככר במעט שמן זית ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- אפשרות - במחצית זמן התפיחה מפזרים מעט קמח על הלחם וחורצים בעזרת סכין חדה X או 3 פסים מקבילים בקרום הלחם לעומק 2 ס"מ, מניחים להשלמת התפיחה.
- מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, 200° ומעלה, מניחים תבנית תנור הפוכה בתנור בשלב האמצעי ומחממים 5 דקות, מחליקים את הלחם עם נייר האפיה על התבנית ואופים כ-30 דקות או עד להשחמה יפה וכשמקישים על הלחם נשמע צליל חלול.
- מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
הערות
- ניתן להשתמש בכל צמח תבלין כמו אורגנו,בזיליקום, כוסברה וכו'.
- הבצק ניתן להקפאה לפני התפיחה האחרונה עטוף בניילון, לההפשיר במקרר ולהוציא לתפיחה מלאה מחוץ למקרר.
- הלחם טוב להקפאה לאחר הצינון.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף