לחם זיתים ואגוזים

1 מנות
אפיה
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
500 גר' קמח
300 מיל' מים (1/4 1 כוסות)
1/2 1 כפיות מלח
2 כפות שמן זית עדין
3/4 כוס זיתי קלמטה קצוצים
1 כוס אגוזים קצוצים גס
1/2 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה*
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מהמים והסוכר, מניחים לתסיסה של 8 דקות.
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר, יוצרים גומה, יוצקים את השמרים המותססים לגומה ואת יתרת המים ומערבבים מעט לקבלת עיסה דלילה, מפזרים מעט מהקמח מעל ומניחים כחצי שעה.
- מוסיפים את המלח בצד על דופן הקערה, מוסיפים את השמן בצד הנגדי, מוסיפים מעל את הפטרוזילה ומתחילים לערבב, לשים 8 דקות מלאות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח או מים..
- מוסיפים את הזיתים והאגוזים ומערבבים עוד דקה.
- מכסים את הקערה בניילון ומניחים תפיחה עד להכפלת הנפח.
- מוציאים למשטח מקומח קלות, לשים מעט את הבצק, מעצבים ככר עגולה אחת או שתיים ומניחים על נייר אפיה בתבנית, מורחים את פני הככר במעט שמן זית ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- אפשרות - במחצית זמן התפיחה מפזרים מעט קמח על הלחם וחורצים בעזרת סכין חדה X או 3 פסים מקבילים בקרום הלחם לעומק 2 ס"מ, מניחים להשלמת התפיחה.
- מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, 200° ומעלה, מניחים תבנית תנור הפוכה בתנור בשלב האמצעי ומחממים 5 דקות, מחליקים את הלחם עם נייר האפיה על התבנית ואופים כ-30 דקות או עד להשחמה יפה וכשמקישים על הלחם נשמע צליל חלול.
- מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
הערות
- ניתן להשתמש בכל צמח תבלין כמו אורגנו,בזיליקום, כוסברה וכו'.
- הבצק ניתן להקפאה לפני התפיחה האחרונה עטוף בניילון, לההפשיר במקרר ולהוציא לתפיחה מלאה מחוץ למקרר.
- הלחם טוב להקפאה לאחר הצינון.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- בריגדרוס [אבי מ.] -
- אראנצ'יני - כדורי אורז סיציליאנים [אבי מ.] - גירסה במלית גבינה ובמלית בשר.
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת
- עוגת שיש מעולה [דינהצדיקה] - עוגה טעימה ביותר
- ירקות עם בשר מוקפץ בסגנון סיני [IALIN] - מוקפץ סיני של דלית